-0.9 C
Belgrade
05/02/2023
pozorište Srbija vesti

U NOVOM PAZARU PREMIJERA PREDSTAVE “LJEPOTICA I ZVIJER“

‘’Hasanaginica’’ polovinom novembra u Beogradu
   
   Novi Pazar – Na sceni Regionalnog pozorišta Novi Pazar danas će u 17h (subora, 08. oktobar) premijerno biti izvedena predstava za djecu sa puno vizuelnih efekata “Ljepotica i zvijer” u režiji Aide Kožar. Zbog Dječije nedjelje koja je u toku ulaz će biti besplatan.

   Nakon današnje premijere, predstavu “Ljepotica i zvijer” će naredne nedjelje moći da gledaju učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u Novom Pazaru.

   Glumci Regionalnog pozorišta će 12. i 20. oktobra ponovo odigrati predstavu “Hasanaginica” po tekstu Ljubomira Simovića, a u režiji Andrijane Videnović, dok će polovinom novembra sa tom predstavom gostovati u beogradskom Narodnom pozorištu.

   Regionalno pozorište Novi Pazar je osnovano marta 2003. godine i od tad igra ulogu jedne od najvažnijih kulturnih institucija u sandžačkoj regiji. Njegov osnivač je grad Novi Pazar, a nalazi se u Domu kulture ‘’Oslobođenje’’ u ulici Stevana Nemanje 2. Pozorište je osnovano kao amatersko, a nakon velikog rada dobilo je status profesionalnog. U prethodnim godinama Regionalno pozorište je uspješno gostovalo u svim republikama bivše SFRJ.

Slične vesti