U NOVOM PAZARU PREDSTAVA ‘’ŽALOSNA SVADBA“

Filed under: pozorište,Srbija,vesti |

prestava    Novi Pazar – Na sceni Regionalnog pozorišta Novi Pazar u četvrtak 03. novembra 2011. godine u 20 h biće izvedena predstava “Žalosna svadba” autora Vehbije Hodžića, a u režiji Aide Kožar. Publika će imati priliku da vidi emotivnu predstavu koja na vjerodostojan način oslikava običaje i tradiciju sandžačkih Bošnjaka jer je “Žalosna svadba” priča o tragičnoj sudbini mlade djevojke, ljubavi i propadanju jedne begovske porodice. Ova drama je napisana prije više od pola vijeka a u predstavi lik glavne junakinje Đulsume tumačiće mlada novopazarska glumica Zehra Azbar, kojoj je ovo prva glavna uloga.

   Ulaz na predstavu je slobodan, ali će posjetioci tokom predstave u foajeu pozorišta moći dobrovoljnim prilozima da pomognu nastavak izgradnje Centra za dnevni boravak mentalno nedovoljno razvijenim licima.

   Regionalno pozorište Novi Pazar je osnovano marta 2003. godine i jedino je profesionalno pozorište u sandžačkoj regiji. Njegov osnivač je grad Novi Pazar, a nalazi se u Domu kulture ‘’Oslobođenje’’ u ulici Stevana Nemanje 2. U prethodnim godinama Regionalno pozorište je uspješno gostovalo u svim republikama bivše SFRJ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*