Tribina „Otvoreno o javnim prostorima – podrška Inicijativi za Društveni centar“

Filed under: NVO sektor,Srbija |

Centar za Razvoj Civilnih Resursa (CRCR) iz Nisa Vas poziva u petak, 3. februara u 20h na javnu tribinu „Otvoreno o javnim prostorima-podrska Inicijativi za Drustveni centar“. Tribina ce biti organizovana u prostorijama CRCR-a u ul. Svetozara Markovica 14A (preko puta sup-a, bivsi ogi).

Na tribini ce govoriti:
Milan Vracar, Asocijacija Kulturanova, Novi Sad
Dobrica Veselinovic, Gradjanske inicijative, Beograd
Radomir Lazovic, Ekspedicija InexFilm, Beograd
Moderator tribine: Predrag Blagojevic, urednik Juznih vesti

Aktivisti Inicijative za Drustveni centar, usli su 22. decembra u dvoriste u dva od cetrnaest objekata u kompleksu kasarne „Arcibald Rajs“ u Futoskoj ulici u Novom Sadu. Zbog nedostatka prostora za pojedince i grupe koje se bave aktivnostima od znacaja za zajednicu, kao i usled nedostatka pristupacnog prostora za nezavisne kulturne, sportske, obrazovne i drustvene aktivnosti novosadske nezavisne organizacije i pojedinci, okupljeni oko Inicijative za Drustveni centar odlucili su da kasarnu u Futoskoj pretvore u javni prostor.

 Organizatori su u konkatku sa relevantnim drzavnim instancama u cilju dobijanja formalne dozvole za koriscenje prostora koji vec pet godina stoji prazan.

One Response to Tribina „Otvoreno o javnim prostorima – podrška Inicijativi za Društveni centar“

  1. Pingback: Tribina “Otvoreno o javnim prostorima – podrška Inicijativi za Društveni centar” : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*