6.7 C
Belgrade
03/02/2023
kutak za mlade posao

Trening za devojke iz Vojvodine

NVO KOCKA

Projekat “ Trening za devojke iz Vojvodine”

 

OTVORENI POZIV

 

Nevladina organizacja Kocka (http://www.kocka.org.rs/) Vas poziva na  trodnevni  “Trening za devojke iz Vojvodine” koji će se održati u Vili Belilo 69 u Seremskim Karlovcima. Dolazak učesnica se očekuje u četvrtak u večernjim časovima, a odlazak u nedelju popodne.

Cilj treninga je unapređenje znanja i veština mladih žena u oblasti traženja posla, radi uspešnog izlaska na tržište rada.  Trening je namenjen osobama ženskog pola koje:

  • imaju mesto stanovanja u AP Vojvodini
  • završavaju ili su završile srednju stručnu školu,
  • su nezaposlene, a imaju između 18 i 22 godine starosti,
  • žele da nauče više o  radnim pravima.

Tokom treninga učesnicama će biti predstavljene tehnike i veštine pisanja radne biografije, motivacionog pisma, asertivne komunikacije i upravljanja stresnim situacijama.  Takođe tema diskusije biće ženska ljudska prava, uključujući  mobing i seksualno uznemiravanje na poslu.

 

Nakon treninga, na istoj lokaciji, u nedelju pre podne, održaće se panel diskusija uz učešće predstavnika Sekretarijata za rad, zaposljavanje i ravnopravnost polova APV,  sindikata i predstavnika civilnog sektora na temu “Unapređenje znanja i veština mladih žena za uspešno traženje posla”. Učesnice treninga će, tokom diskusije, imati prilike da postavljaju pitanja i učestvuju u razgovorima sa panelistima.

 

Zainteresovane osobe mogu da se prijave tako što će organizatorima dostaviti: svoje ime i prezime, godinu rođenja, kao i naziv mesta u kome žive. Prijave za trening možete poslati na email masa@kocka.org.rs ili se prijaviti  putem telefona na broj 063/8637448. Rok za prijavljivanje je 15. Jun u 17h.

 

Napomena:

Trening je besplatan za sve učesnice. Projekat je podržan od strane fondacije „Solidar Susse“ koj će pokriti troškove smeštaja i sve ostale troškove treninga, kao što su troškovi prevoza od mesta boravka do mesta održavanja treninga u visini naknade povratne autobuske karte. Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja u vezi sa  logistikom ili organizaciju treninga, možete ih uputiti Maši Mitrović  na e-mail adresu masa@kocka.org.rs ili putem telefona  063/8637448.

 

 

Slične vesti