4.7 C
Belgrade
27/11/2022
Srbija vesti

TREĆI „EX-YU ROCK FEST“ U STARČEVU

U malom banatskom mestu Starčevo, pored Pančeva, 25. juna, održan je Treći Ex Yu Rock , na čijoj su manifestaciji gostovali  „Plavi orkestar“, „Atomsko sklonište“, „Ritam nereda“, „ Prljavi inspektor Blaža“, kao i mnogobrojni lokalni bendovi.

Program festivala, otpočeo je u ranim večernjim časovima sa nastupima mladih bendova poput  „Himera“ i grupe „ Kreativni nered“, nakon kojih se odmah pojavila prva zvezda večeri „Prljavi inspektor Blaža“ . Stadion FK Borac bio je prepun ovacija kada je nastupio „Plavi orkestar“. Ovo je bio i jedan od njihovih retkih koncerata tokom ovog leta, jer su se frontmen Saša Lošić Loša i drugovi, posvetili završetku radova na novom albumu.

– „ Obzirom na to, da je Starčevo mesto gde dolazimo prvi put, napravićemo jednu vrstu vremeplova: krenućemo sa prvim starim hitovima: “Suada“, „Bolje biti pijan“ i ‘Goodbye Teens’, pa sve do poslednjih numera „Odlazim“ i „Ako su to samo bile laži“. Takođe se radujem, što nastupamo u Starčevu“- izjavio je Loša neposredno pred koncert.

Inače je album „Soldatski bal“, bio je jedan od traženijih, na nekadašnjim prostorima ex – YU.

Negde oko ponoći nastupali su sjajni hard-rokeri iz Pule „Atomsko sklonište“, sa poznatim pesmama poput: „Pomorac sam majko“, „Pakleni vozači“, „Žuti kišobran“ ili „Treba imat dušu“. Prema rečima njihovog vođe i basiste, legendarnog pevača Bruna Langera, ovo im je bio prvi nastup u Starčevu, iako su do sada nebrojano puta svirali, kako na prostorima cele Srbije, tako i na prostorima ex-Jugoslavije.

Novosadska grupa „Ritam nereda“ pripremila je pank feštu za završetak festivala, a planirani nastup bio je iza ponoći.

Festival je trajao do ranih jutarnjih časova, a svi ljubitelji EX YU Rock-a, imali su priliku da se naslušaju dobre muzike.

Slične vesti