Tražimo pravnika – istraživača

Filed under: posao,Srbija |

Evo kako stoje stvari.

Ispred tebe je ceo pravni sistem Srbije. Iza tebe je nekoliko miliona gnevnih, frustriranih korisnika tog pravnog sistema, koji svaki dan razbijaju glavu pokušavajući da shvate o čemu se tu zapravo radi. Ukratko, tvoj zadatak je da svaki dan razbijaš glavu umesto njih. Stvar uopšte nije jednostavna. Ali je veoma uzbudljiva i zabavna. Takođe, posao je plaćen.

Šta nam treba?

Želimo osobu koja je uporna, odgovorna, precizna, analitična i radoznala. Osim diplome, sa pravnog fakulteta je ponela i suštinsko razumevanje načina funkcionisanja pravnog sistema i njegovih institucija. Dobro se snalazi u različitim područjima legislative, razume logiku zakona i podzakonskih akata, i spremna je da kopa dugo i duboko dok ne bude sigurna da je našla pravu informaciju. Stekla je iskustvo rada sa realnim ljudima i njihovim realnim potrebama i problemima – na primer, radeći u nekom pravnom savetovalištu. Napredan je korisnik računara i smatra Internet svojim prirodnim okruženjem.
Kako izgleda posao?

Tipičan radni dan na poziciji pravnika-istraživača uključuje sledeće aktivnosti:

* učešće u koncipiranju tematskih celina sajta „U pravu si! Online“ i štampanih brošura „U pravu si!“;
* prikupljanje, obrada i sistematizacija relevantnih informacija iz različitih izvora (zakonska regulativa, državne institucije, nevladine organizacije…) – uz podršku UPS! novinara-istraživača;
* provera pravne ispravnosti članaka koji se objavljuju na sajtu i u brošurama.

Rok za prijavu je petak, 3. decembar 2010.

Više na:

http://www.youth.rs/konkursi/traimo-pravnika-istraivaa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*