Home » Posts tagged with » anticki teatar
„Геноцид 21″ – пиеса за војната и мирот, за животот и болката, минатото и бескрајноста  – „Стоби 2011“

„Геноцид 21″ – пиеса за војната и мирот, за животот и болката, минатото и бескрајноста – „Стоби 2011“

„ Геноцид 21“, трета претстава на „Стоби 2011“ „ Геноцид 21″,  е третата театарска претстава од репертоарот на интернационалниот  фестивал на Античка драма Стоби 2011. Кога џелатот и жртвата си ги променуваат улогите, покајание и простување и падовите и издигнувањата на една цивилизација се темите опфатени во текстот на Љубиша Георгиевски во претставата Геноцид 21. […]

INTERNATIONAL ANTIQUE DRAMA FESTIVAL STOBI 2011 – Божицата Талија и древниот Стоби ја отворија театарскита потра

Божицата Талија и древниот Стоби ја отворија театарскита потра. Се крена фестивалската завеса во  Стоби. Фестивалот на античка драма Стоби 2011 започна. Безвременскиот простор во археолошкиот локалитет по десетти пат  ги собра на едно место актерите, режисерите и публиката.  рена фестивалската завеса во  Стоби. Фестивалот на античка драма Стоби 2011 започна. Организаторите „Здружението за сценска […]

Continue reading …