20.2 C
Belgrade
04/06/2023

Tag : anticka drama

festivali

Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија

KR
Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија се раскажа синоќа во Стоби. Приказна за скитањето на Енеј од Троја до Италија, каде станува и предок на римјаните. Ова го прикажува претставата Енеида, епска поема напишана од 29-та до 19-та година пред новата ера. Автор е Маром Вергилиј. Енеида......