Home » Posts tagged with » Кочани Р.М.
Кочани град на културата за 2012 година

Кочани град на културата за 2012 година

Годинава неколку општини во Р.Македонија  се пријавиja на конкурсот што го распиша Министерството за култура за организирање на манифестацијата „Град на културата“, од кои  стручната комисија одлучи, Кочани да биде општинaта – годинашен организатор на оваа значајна манифестација што се одржува по деветти пат.  Проектот на Општина Кочани содржи разновидни културни содржини од сите дејности […]