2.1 C
Belgrade
03/02/2023
Srbija

Tačka kulturnog kontakta u Kruševcu

Ministarstvo kulture – Tačka kulturnog kontakta, u saradnji sa Ambasadom Republike Mađarske i Kancelarijom za evropske integracije organizovale su u ponedeljak 11.aprila seminar pod nazivom: “Jačanje kapaciteta kulturnog sektora kroz EU fondove i učenje kroz saradnju”.

Seminaru su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, javnih institucija, nevladinih organizacija, menadžeri u kulturi i studenti menadžmenta u kulturi i žurnalistike.

Ovom prilikom Kruševljane je na srpskom jeziku pozdravila Klara Sentđorđi, ataše za kulturu Mađarske i izrazila posebno zadovoljstvo što je u Kruševcu jer jako voli taj grad. Klara je pozvala Kruševljane da posete njenu zemlju.

Cilj seminara bio je prezentacija programa Kultura 2007-2013.

Od predstavnica kancelarije Tačke kulturnog kontakta, Kruševljani su mogli da čuju kako se pišu projekti u oblasti kulture, kako pronaći partnetre za isti i na koji način dobiti grant.

U okviru ovog predavanja podeljeni su i utisci sa studijske posete Mađarskoj novembra 2010. godine. Svoje utiske o tome kako funkcionišu institucije kulture u Mađarskoj i koji su njihovi načini finansiranja preneo je Marko Vukojević, izvršni direktor Asocijacije mladih iz Kruševca.

Lola Joksimović je ispred Ministarstva kulture na kraju predavanja pozvala Kruševljane na seminar o pisanju projekata u kulturi koji će se održati od 4 – 6.maja u Beogradu.

Gosti su nastavili put ka Novom Pazaru i Vranju gde će ovaj program takođe biti predstavljen.

Slične vesti