6.7 C
Belgrade
03/02/2023
izložbe Srbija vizuelne umetnosti

Svečano otvaranje izložbe „Sedam1‟

flu-logoPozivamo vas na svečano otvaranje izložbe
„Sedam1“

Slikarsku grupu „Sedam1‟ čini grupa studentkinja (Aleksandra Bojić, Jana Kuvalјa, Marija Marković, Marina Zečević, Sanja Vuković, Tamara Mitrović, Tea Sokolovski) koje su završile osnovne akademske studije slikarstva. Ono što ih povezuje, pored toga što su zajedno slikale i bile u klasi profesorke Anđelke Bojović, jeste i tematika slika. Svaka od njih bavila se stvarima iz svog okruženja, pridavala značaj stvarima koje drugi lјudi ne primećuju, ili im nisu bitne.
Pored toga što su teme slika iz svakodnevice, ili iz okruženja, ili su im bliske iz nekog drugog razloga, one ih na svojim slikama pretvaraju u nešto drugo, nešto više, odvajajući se od pukog predstavlјanja svog okruženja i svakodnevice daju im drugačije značenje, svaka na svoj način.
„Dosta je neobično za školovanje na FLU-u u Beogradu da generacija studentkinja treće godine osnovnih studija na Odseku za slikanje, do maksimuma ostvaruje slikarski rad u okviru postavlјenog programa za ovu školsku godinu.
U pitanju su studentkinje koje su postigle visok nivo samosvesti, poimanja sopstvene poetike, zavidni stepen zanatske umešnosti i znanja, baratanje slikarskim materijalom, zbog čega njihovi radovi dostižu nivo profesionalnog slikarstva. Životni optimizam i radost slikanja krasi ovu generaciju i zato je potrebno da šira publika, van okvira slikarskih klasa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, vidi ove radove.“

Prof. Anđelka Bojović

Galerija FLU
Knez Mihailova 53
11 000 Beograd

Radno vreme>
Ponedeljak/Petak
od 10 do 20 ;
Subotom
od 10 do 14
Email:galerijaflu@gmail.com

Slične vesti