2.9 C
Belgrade
01/02/2023
Srbija vesti vizuelne umetnosti

„Sunce se vraća u Savamalu“, powered by Ceresit Visage

savamalaDatum: 1. jun 2013. godine

Vreme: 13 časova

Mesto: Mikser House, Karađorđeva 46, Beograd

Poštovani,

 Pozivamo Vas na koferenciju za novinare u subotu 1. juna 2013. godine, u 13 časova u Mikser house-u, povodom predstavljanja murala pod nazivom „Čekajući Sunce“, umetnika Aleksandar Maćaševa, za čiju izradu su korišćeni specijalni specijalni Ceresit Visage materijali.

 Projekat pod nazivom „Sunce se vraća u Savamalu“ powered by Ceresit Visage je deo ovogodišnjeg Mikser festivala. Simbolika murala odgovara nostalgičnom karakteru Savamale i nameri Ceresita i Festivala Mikser da ožive taj deo grada u skladu sa njegovim karakterom. U produkciji se koriste inovativni fasadni Ceresit Visage materijali,  koji zahvaljujući metalik i fluo pigmentima svetle noću, čime sam medijum dobija dva lica – dnevno i nocno. Mural će pored ulepšanja životnog prostora Savamalaca, predstavljati i simbol borbe za oživljavanje jednog od najlepših delova Beograda.

 Vaši domaćini će biti Maja Lalić, kreativna direktorka Festivala Mikser, Jelena Šarenac, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Henkel Srbija i Stevan Šoln, slikar i realizator dok će se Aleksandar Maćašev, umetnik, dizajner i idejni tvorac murala obratiti putem video linka.

 Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Radujemo se Vašem dolasku!

Slične vesti