1.6 C
Belgrade
01/02/2023
časopisi Srbija

Stigao 10. Avangrad!

Avangrad, somborski besplatni list za kulturu, je doživeo i svoje 10to izdanje. Na samom početku bivamo na izvanredan način upoznati sa zanimljivostima i istorijom raličitih gradova, poput Kikinde, Zenice, Subotice. Sve ono što životnu sredinu čini posebnom, drugačijom i nezvaničnom je ovde predstavljeno iz pera sasvim običnog građanina. A ko bi drugi umeo bolje i iskrenije to da ispriča?

Ukoliko ste pročitali ili samo čuli za roman „Mrtvo polje“, u novom broju možete slobodno da prošetate kroz punktove interesantnih pitanja i još interesantnijih odgovora čoveka koji je zaslužan za ovaj roman. Zatim slede muzičke recenezije, ali ne klasične kakve biste očekivali, jer, po svemu sudeći, Avangrad nije klasičan list.

I nakon svega toga možete da se prepustite talasima poezije i proze, koji vas vode od ideje smrti do krika o društvenim prilikama.

Časopis možete preuzeti u Somboru (Gradska biblioteka Karlo Bijelicki, Kulturni centar Laza Kostić, biletarnica Narodnog pozorišta, Pedagoški fakultet i studentski dom, bioskopu, knjižari Zlatno pismo, kao i u kafićima), Baču (Kulturno-etnološki klub Iskon), Novom Sadu (Gradska biblioteka, Biblioteka Matice srpske, Omladinski centar CK13, pozorišni klub Trema, Izba, Radiokafe), Kikindi (Pozorišni klub Pro art) i Beogradu (knjižara Tardis).
Prilozi (priče, pesme, fotografije i fotomontaže, te kritičke osvrte na književnost, film, umetnost) se primaju na mail: avangrad@gmail.com.

Ljiljana Samardžić (www.konkursiregiona.net)

Slične vesti