4.3 C
Belgrade
27/11/2022
drama pozorište Srbija

Sterijino pozorje: Konkurs za originalni domaći dramski tekst 2011. godine

Na osnovu odluke Upravnog odbora, Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni dramski tekst.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije. Zaposleni u Sterijinom pozorju, članovi Upravnog i Nadzornog odbora Sterijinog pozorja kao i članovi redakcije časopisa za pozorišnu umetnost „Scena“ nemaju pravo učešća.

Biće razmatrani originalni dramski tekstovi izvorno napisani na srpskom ili prevedeni na srpski jezik. Žiri će uzimati u obzir neobjavljene, neizvođene i nenagrađene dramske tekstove.

Sterijino pozorje preuzima autorska prava na objavljivanje nagrađenog teksta u izdanjima Pozorja, na srpskom i engleskom jeziku, i prava na praizvođenje, bez naknadne nadoknade.

Konkurs je anoniman. Tekstove, u štampanoj formi (4 primerka), slati pod šifrom. Na dramskom tekstu ne sme biti ime autora. U posebnoj koverti poslati rešenje šifre (šifra pod kojom je poslat rad, ime i prezime, adresa boravka i kontakt telefon). Isti autor može poslati najviše dva dramska teksta. Po objavljivanju rezultata, nagrađeni autor je dužan da u roku od pet dana pošalje originalni dramski tekst sa rešenjem šifre.

Rok za slanje tekstova je 30. novembar 2011.

Tekstovi prispeli na konkurs ne vraćaju se i biće pohranjeni u Biblioteci Sterijinog pozorja.

Dodeljuje se samo jedna nagrada. Nagrada podrazumeva Sterijinu značku, sertifikat i finansijski deo u iznosu od 400.000 dinara.

O nagradi će odlučivati žiri u sastavu:
Igor Bojović, dramski pisac
Ljuboslav Majera, reditelj
Slavko Milanović, dramaturg

Odluku o nagradi žiri donosi do 31. januara 2012.

Dodela nagrade biće upriličena 29. marta 2012. (dan Sterijinog pozorja), u prostorijama Pozorja.

Sterijino pozorje raspisuje konkurs za originalni domaći dramski tekst pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, Gradske uprave za kulturu Novog Sada i Sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

Odštampane tekstove sa šifrom slati na adresu:

STERIJINO POZORJE
(za Konkurs)
Zmaj-Jovina 22/I
21000 Novi Sad

Slične vesti

1 comment

Darko Tomić 19/10/2011 at 23:57

Žao mi što neću učestvovati sa svojom dramom „Gost“ na konkursu jer je ona predata na štampanje kod izdavačke kuće „Književna omladina Srbije“ Želim Vam puno uspjeha u daljnjem radu!

Comments are closed.