Stalni konkurs časopisa Afirmator

Časopis „Afirmator“ poziva saradnike da šalju svoje radove na stalan konkurs.

Redakcija prima neobjavljene radove za sledeće rubrike:

– proza (kratka priča, do pet kucanih strana, e-mail: afirmator.proza@gmail.com)

– poezija (pesme, najviše pet u ciklusu, e-mail: afirmator.poezija@gmail.com)

– satira (priče do tri kucane strane, do dvadeset aforizama, do pet karikatura, video radovi, satirična muzika, skečevi, e-mail: afirmator.satiraihumor@gmail.com)

– književnost (eseji (do 20 strana), književna kritika (preferiramo kritiku savremene književnost), do tri kucane strane, e-mail: afirmator.kritika@gmail.com)

– f/ sf / horor (esej, studija, sinopsis za film, kratka priča, do 3 kucane strane, e-mail: afirmator.sf.horor@gmail.com)

– društvene nauke (do tri kucane strane, e-mail: afirmator.istorija@gmail.com )

-muzika (klasična, pop, rok, džez, bluz –  do tri kucane strane, email: afirmator.muzika@gmail.com)

– film i pozorište (prikazi, recenzije, eseji i sve vezano za film i pozorište, kao i kratke drame ili odlomke, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.pozoriste.film@gmail.com)

– etnologija i antropologija (do tri kucane strane, e-mail: afirmator.etno.antropologija@gmail.com)

– putopis – geografija (putopisi i dr, do tri kucane strane, e-mail:afirmator.geografija@gmail.com)

– likovna umetnost (prikazi, kritike, do tri strane, umetničke fotografije, fotografije slika, skulptura i fotografije i video snimci instalacija- vizuelne umetnosti (eseji o umetnosti XX i XXI veka, umetnosti prethodnih epoha; prikazi/kritike aktuelnih izložbi na domaćoj sceni, aktuelnog programa jednog svetskog muzeja ili galerije,  neobjavljeni prevodi ključnih tekstova ili odlomaka iz literature o savremenoj umetnosti), email: afirmator.lik@gmail.com)

– Sindikat (društvena pitanja, socijalna pre svega – do tri kucane strane, e–mail: afirmator.sindikat@gmail.com)

Politika (komentari, kolumne, istraživačko novikarstvo, do tri kucane strane, e–mail: afirmator.politika@gmail.com)

Redakcija moli saradnike da tekstove za aktuelni broj šalju do 20. u mesecu, u sledećem formatu: Microsoft Word (2003 ili 2007), font – Times New Roman, veličina – 12, bez uvlačenja teksta po pasusima. Uz tekst poslati i kratku biografiju sa fotografijom. Tekstovi koji stignu posle 20. u mesecu, biće uzeti u obzir za sledeće izdanje.

Redakciju Afirmatora čine: Aleksandar Novaković,  Berislav Blagojević, Vladimir Bulatović, Predrag Milojević, Ema Stevanović, Dragoslava Barzut, Dragan Jovićević, Vanja Pavlović, Irena Šimič, Tamara Lujak.

Naši programski ciljevi sadržani su u Manifestu:

Ne želimo da govorimo o tome kako savremeno društvo ne izlazi kreativnim ljudima u susret i kako je sve oko nas zaparloženo i trulo. Ne zanimaju nas pusti lamenti nad prošlošću, zlatnim danima za umetnost i nauku. Ovde ih nikad nije ni bilo. Ne želimo da, oslonjeni na stare mitove i promašene ideje i jeftino dodvoravanje nekolicini uticajnih pokušamo da dođemo do nekog nazovi ostvarenja.

Želimo AFIRMACIJU, novog, originalnog, slobodnog. Želimo da ostavimo svoj trag a da pritom ne izgubimo svoju etiku i svoju savest. Nismo stvaraoci radi stvaranja već stvaramo zarad istine. Želimo da ne samo afirmišemo već i PRODRMAMO naš region, da pišemo i govorimo bez ograničenja i bez tabua ali da, pritom, ne zaboravimo da cenimo i poštujemo one koji pripadaju drugoj rasi, veri, naciji, političkom ili seksualnom opredeljenju. Da pokažemo da velike reči nisu potrošene. Potrošeni su samo sitni ljudi koji su ih zloupotrebili. Težimo da, kroz stvaranje, obnovimo duh, maštu, zdrav razum, pozitivnu energiju prvo u sebi a zatim da je prenesemo i onima koji će biti voljni da nas čitaju i čuju. Samo hrabro i afirmativno!

S poštovanjem,

redakcija Afirmatora

12 Responses to Stalni konkurs časopisa Afirmator

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*