25.1 C
Belgrade
08/06/2023
aforizmi drama esejistika fantastika i horor film poezija proza region satira Srbija

Stalni konkurs časopisa Afirmator za prijem radova

Prvi broj elektronskog časopisa za umetnost i društvena pitanja „Afirmator“ pojaviće se 1. aprila 2012. godine, na adresi: http://konkursiregiona-afirmator.net/

„Afirmator“ će izlaziti jednom mesečno uz podršku internet portala „Konkursi regiona“. Napominjemo da će prednost u objavljivanju imati članci koji tretiraju  aktuelna, ovogodišnja  zbivanja u svetu umetnosti i društva kao i umetnička dela koja se bave savremenim, provokativnim temama.

Redakcija prima neobjavljene radove za sledeće rubrike:

– proza (kratka priča, do pet kucanih strana, e-mail: afirmator.proza@gmail.com)

– poezija (pesme, najviše pet u ciklusu, e-mail: afirmator.poezija@gmail.com)

– satira (priče do tri kucane strane, do dvadeset aforizama, do pet karikatura, e-mail: afirmator.satiraihumor@gmail.com)

– sf / horor (esej, studija, sinopsis za film, kratka priča, do 3 kucane strane, e-mail: afirmator.sf.horor@gmail.com)

– kritika (književna, likovna i tv kritika, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.kritika@gmail.com)

– film i pozorište (prikazi, recenzije, eseji i sve vezano za film i pozorište, kao i kratke drame ili odlomke, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.pozoriste.film@gmail.com)

– etnologija i antropologija (do tri kucane strane, e-mail: afirmator.etno.antropologija@gmail.com)

– istorija (do tri kucane strane, e-mail: afirmator.istorija@gmail.com)

– geografija (putopisi i dr, do tri kucane strane, e-mail: afirmator.geografija@gmail.com)

Redakcija moli saradnike da tekstove za aktuelni broj šalju do 20. u mesecu, u sledećem formatu: Microsoft Word (2003 ili 2007), font – Times New Roman, veličina – 12, bez uvlačenja teksta po pasusima. Uz tekst poslati i kratku biografiju sa fotografijom. Tekstovi koji stignu posle 20. u mesecu, biće uzeti u obzir za sledeće izdanje.

Redakciju Afirmatora čine: Aleksandar Novaković,  Berislav Blagojević, Vladimir Bulatović, Predrag Milojević, Ema Stevanović, Dragoslava Barzut, Dragan Jovićević.

Naši programski ciljevi sadržani su u Manifestu:

Ne želimo da govorimo o tome kako savremeno društvo ne izlazi kreativnim ljudima u susret i kako je sve oko nas zaparloženo i trulo. Ne zanimaju nas pusti lamenti nad prošlošću, zlatnim danima za umetnost i nauku. Ovde ih nikad nije ni bilo. Ne želimo da, oslonjeni na stare mitove i promašene ideje i jeftino dodvoravanje nekolicini uticajnih pokušamo da dođemo do nekog nazovi ostvarenja.

Želimo AFIRMACIJU, novog, originalnog, slobodnog. Želimo da ostavimo svoj trag a da pritom ne izgubimo svoju etiku i svoju savest. Nismo stvaraoci radi stvaranja već stvaramo zarad istine. Želimo da ne samo afirmišemo već i PRODRMAMO naš region, da pišemo i govorimo bez ograničenja i bez tabua ali da, pritom, ne zaboravimo da cenimo i poštujemo one koji pripadaju drugoj rasi, veri, naciji, političkom ili seksualnom opredeljenju. Da pokažemo da velike reči nisu potrošene. Potrošeni su samo sitni ljudi koji su ih zloupotrebili. Težimo da, kroz stvaranje, obnovimo duh, maštu, zdrav razum, pozitivnu energiju prvo u sebi a zatim da je prenesemo i onima koji će biti voljni da nas čitaju i čuju. Samo hrabro i afirmativno!

S poštovanjem,

redakcija

Slične vesti

6 comments

Slobodan Dragoljubovic 01/10/2012 at 22:27

Imam jedno pitanje,imam neke svoje tekstove,samo sto neznam gde da ih posaljem.Ako nije problem da mi posaljete link ili adresu gde da posaljem svoj tekst i ako mogu da znam kako da dobijem obavestenje ili gde da pogledam dali je moj tekst objavljen???

nebojsa 11/12/2012 at 20:13

To je bila test proba. Dakle funkcionise.Hteo sam da pitam postovano urednistvo,kako mogu videti da li su mi tekst ili pesme objavljeni?
Uzgred hteo sam da pitam , da li mi juznjaci u ovom slucaju u pitanju je Vranje, mozemo objaviti nesto na nasem , uslovno receno dijalektu, trudeci se da to i ostali razumeju?
mail sa kog sam poslao tekst i pesme je nebojsa974@gmail. com

admin 11/12/2012 at 23:10

Pa, ako pišete na dijalektu, tim bolje.

nebojsa 11/12/2012 at 20:31

Duboko sam ubedjen,a verujte da iz mene ne progovara izgladnela sujeta, da kad bi se pitale ove danasnje umetnicke „velicine“,a na zalost, pitaju se,da kada bi se volsebno pojavili neki novi Orson Vels,Bodler,Kafka……, srecu bi morali da okusaju prodajuci paprike na pijaci.Kao fol , traga se za novim zanrovima, i za nekim osvezenjem u pozoristu,knjizevnosti i umetnosti uopste, a siguran sam da i tu, ako nemas „nekog“, nemas nista od toga da saljes i pokusavas bilo sta.
Ali nije novost da je ova zemlja odavno“Meka“ nepotizma,pa molim redakciju da se izdigne iznad toga i bude „misionar“ u ovoj ucmalosti

miroslava 02/08/2013 at 22:51

Poštovani, imam jedan tekst koji mislim da bi bio dobar scenario za TV film, ako nije proplem da ga neko od vas pročita i kaže da li to može da se realizuje, bila bih zahvalna. Tekst ću poslati na vašu mail adresu. Pozdrav!

Aleksandar 04/09/2015 at 11:52

Poštovani
Imam par pesama koje bih voleo da pošaljem jer mi je prvi put kako šaljem na neki konkurs za umetničke pisane radove. Mnogo bi mi značilo ako bi ste mi mogli reći da li ovi radovi mogu biti slobodne teme i do kojeg starosnog doba može da se učestvuje. Pošto sam počeo sa pisanjem pesama još u srednjoj školi sa 17 godina ( sada imam 22 ) voleo bih da učestvujem u ovom konkursu. Molim vas da mi pošaljete adresu gd mogu da pošaljem tekstove i da dobijem obaveštenje da sam prošao konkurs i gde mogu da ga vidim.
Hvala.

Comments are closed.