8.4 C
Belgrade
06/12/2022
Srbija

Šta pomisliš kad pomisliš na Britaniju?

Povodom proslave 70-te godišnjice rada u Srbiji i saradnje sa Beogradskom nedeljom dizajna, British Council poziva sve studente da odgovore na jednostavno pitanje „Šta pomisliš kad pomisliš na Britaniju?“ i osvoje jednu od 10 ulaznica za ovu prestižnu edukativnu konferenciju u oblasti kreativnih industrija.
Konkurs traje do 31. maja, a prijavljivanje je otvoreno
na adresi www.britishcouncil.rs/70

Studenti koji žele da nauče više o dizajnu, advertajzingu, brendingu, arhitekturi i novim medijima od nekih od najkreativnijih umova Velike Britanije mogu da osvoje besplatne ulaznice tako što će u kratkom Internet formularu napisati sedam asocijacija na Veliku Britaniju za svaku od sedam decenija postojanja British Council-a u Srbiji.
Nagrađeni studenti će imati prilike da, između ostalih, upoznaju i tri britanska predstavnika na ovogodišnjoj Nedelji dizajna: Haime Ajona, Endija Stivensa iz londonske dizajn i brending agencije Graphic Thought Facility, kao i Dejvida Lindermana Hi-ReS! veb dizajn studija.
Britanski predstavnici na Beogradskoj nedelji dizajna :
Haime Ajon (Jaime Hayon) je španski umetnik-dizajner koji danas živi i stvara u Londonu. Njegova instalacija „Turnir“ je na Trafalgar skveru otvorila prošlogodišnji London Design Festival. Takvi prestižni projekti su lansirali Ajona u prvi red kreatora novog talasa koji pomeraju granice između umetnosti, dekoracije i dizajna. Osvojio je mnoge nagrade uključujući i nagradu „Najbolja instalacija“ (Časopis Icon) i „Kreator u usponu“ (Časopis Wallpaper). Ajon je ostvario uspešnu saradnju sa nekim od najvećih svetskih brendova poput: ArtQuitect, Established and Sons, Moooi, Metalarte and Swarovski, Bernhardt Design, Piper Heidsieck, Gaia and Gino i Bosa Ceramiche.

Graphic Thought Facility (GTF) je dizajn i brending agencija sa sedištem u Londonu, koju su osnovala tri direktora – Pol Nil (Paul Neale), Endi Stivens (Andy Stevens) i Hju Morgan (Huw Morgan). GTF je kreirao identitet mnogobrojnih značajnih britanskih institucija kao što su Dizajn muzej u Londonu i Kraljevski umetnički koledž. Drugi projekti uključuju dizajn i idejna rešenja za štampu, pakovanja za komercijalne svrhe, knjige, izložbe i predmete za londonske muzeje „Tejt“ i „Viktorija i Albert“. GTF trenutno radi na projektima za H&M, Vitru u Švajcarskoj, Kvadrat u Danskoj i galeriju Gagosian u Njujorku.
Hi-ReS! (Handsome information – Radical entertainment Systems!) je veb dizajn studio iz Londona. Od mnogobrojnih poznatih brendova za koje su radili veb dizajn izdvajamo kompaniju NOKIA kao i za luksuzne modne brendove poput Dolce&Gabbana i Šanelov parfem „No 5″. Hi-Res! je takođe dizajnirao veb sajt za luksuzni onlajn časopis Svajd. Među interesantnijim zabavnim radovima koje su realizovali, nalazi se i eksperiment pod nazivom „Google gravitacija“, napravljen za Hrom Ekperiments. Studio će na Beogradskoj nedelji dizajna predstavljati kreativni direktor, Dejvid Linderman (David Linderman). Posebno je zanimljivo to što je osnivač i partner kompanije Hi-ReS Aleksandra Jugović.

Slične vesti