Šta donosi novi Avangrad?

Filed under: časopisi,Srbija |

Kraj mladosti, izgubljen, odlazak, potamnele slike prošlosti i sivilo današnjice… sve to su teme novog Avangrada.

Na 30ak stranica je ispričano sve. Kada kažem sve, mislim na destruktivnost, pesimizam, nezadovoljstvo i žeđ za nečim novim, vapaj za izvorom svetlosti koji bi nam barem ukazao na to da izlaz iz ovog tunela u kojem se naše društvo nalazi ipak postoji. Čak i taj tanani izvor svetlosti je našao svoje mesto u dvanaestom Avangradu – braća koja nesebično sebe daju zarad nečeg neprocenjive vrednosti, zarad nečeg što im ne kupuje karte za Maldive, zarad nečeg što će doprineti koliko – toliko oplemenjivanju naše svesti i širem pogledu na književnost, odnosno na svet i društvo u celini.

Avangrad su mladi ljudi koji pokušavaju da daju delić sebe za druge, mladi koji čeznu za boljim sutra, mladi koji sanjaju o ljubavima koje su nekada postojale, mladi koji znaju šta se dešava i znaju da to valja promeniti.

Sam broj 12 nosi jednu simboliku. Pravo je čudo da je jedan neprofitni časopis, koji nije diktiran političkim vrednostima, već snagama entuzijasta i pogonom novih naraštaja koji pokušavaju da nađu plavi delić svog neba, uspeo da doživi dvanaesto izdanje i da još uvek nailazi na nove, zainteresovane čitaoce.

Ljiljana Samardžić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*