SRPSKA PSIHODRAMSKA ASOCIJACIJA-SPA MORENO

Filed under: vesti |

Imaćete priliku:- da se upoznate sa psihodramom, o upotrebi psihodramskih tehnika, kao što su igranje uloga, zamena uloga, ogledanje (mirroring), dubl, projekcija budućnosti i sl.,
– da se susretnete sa sobom i sa drugima
– da ispitate na koji način komunicirate
– da razvijete svest o značaju verbalne i neverbalne komunikacije
– da otvoreno razgovarate i kažete sve ono što želite, bez straha od osude i odbacivanja
– da istražite na sceni različite načine komunikacije
Ako želite da naučite da budete otvoreni, spontani i kreativni, onda je psihodrama pravi izbor
. Psihodrama je akciona forma grupne psihoterapije. Životne situacije pojedinca se odigravaju na sceni uz pomoć članova grupe. Kao sredstvo izražavanja, psihodrama koristi govorni jezik i jezik tela. Ne postoji dramski tekst nego se odigravaju prizori iz života čoveka, onako kako ih on doživljava. Psihodramska pozornica je sigurno mesto na kome se, u prisustvu grupe i pod vođstvom direktora (terapeuta), istražuju ljudske relacije.

Osnivač ovog, širom sveta bogato zastupljenog metoda, Jakob Levi Moreno je smatrao da akcija, telesni pokret i živi odnos između likova na sceni, njihova blizina ili udaljenost prikazani u prostoru, govore više o teškoćama ljudskih odnosa nego sam govor. Scensko odigravanje, reč i pokret, predmeti i rekviziti, omogućavaju protagonisti psihodrame da dovrši ono što u životu nije mogao i umeo ili možda nije smeo. Tako ljudi na sceni otkrivaju šta ih ograničava, koja osećanja i misli, kako da se slobodno izraze u svom ponašanju. U psihodrami se istražuju ne samo neizgovorene misli i osećanja, već i one situacije koje se nisu dogodile a mogle su se dogoditi, susreti sa onima koji nisu tu, projekcije budućnosti i drugačija viđenja prošlosti i sadašnjosti…Na taj način vam psihodrama pruža mogućnost uvežbavanje različitih životnih situacija i akcija koje možete posle primeniti u spoljašnjem ’’realnom svetu’’. Možete se pripremiti za svaki izazov koji vas čeka.
Istražićete svoju prošlost, a zavirićete i u svoju budućnost i lakše doći do uvida kojim putem dalje.

A najvažnije od svega shvatićete kako je važno živeti sad i ovde i voleti i prihvatiti sebe. Broj učesnika je ograničen , pa vas molimo da požurite sa prijavama

pozdrav i poštovanje

KRISTINA LALIĆ SPIRKOVIĆ

Alisa Pozoriste http://www.facebook.com/group.php?gid=135521963162169&ref=mf

U TOKU JE FORMIRANJE NOVE PSIHODRAMSKE GRUPE POD SUPERVIZIJOM dr DUSANA POTKONJAKA.SVI ZAINTERESOVANI MOGU DA SE PRIJAVE PUTEM PRIVATNE PORUKE ZA INTERVJU.

3 Responses to SRPSKA PSIHODRAMSKA ASOCIJACIJA-SPA MORENO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*