3.9 C
Belgrade
08/12/2022
poezija Srbija

Сремскокарловачки песнички бродови 2019

КОНКУРС за песничку манифестацију

„Сремскокарловачки песнички бродови 2019“

Удружење грађана „СК-АРТ“ из Сремских Карловаца организује  пету,  јубиларну песничку манифестацију „Сремскокарловачки песнички бродови“ на Видиковцу 6. јула 2019.  Конкурсом су , као и претходне године,  предвиђене две категорије: у првој су песме о  Сремским Карловцима  инспирисане уметничком сликом познатог карловачког сликара Ђорђа Коларевића „НЕБЕСКИ И ЗАМАЉСКИ КАРЛОВЦИ“,  док је друга категорија „БРОДОВИ И ЉУДИ“.

На конкурсу могу да учествују песници широм света, а једини услов је да су песме на српском језику и да до сада нису објављене.

Песме се шаљу на електронску адресу: artsremskikarlovci@gmail.com најкасније до 10. јуна. 2019. године  у поноћ, искључиво у „word“ документу и уз навођење пуног имена и презимена аутора, кратке биографије, адресе и контакт телефона. Пријем песама биће потврђен у року од 24 сата.

Жири у саставу: песник, Пера Зубац, председник, чланови: Весна Фекете, чланица Општинског већа Сремских Карловаца задужена за културу и Бобан Џевердановић, председник удужења „СК-АРТ“ одабраће најбоље песме које ће бити објављене  у збирци песама учесника јубиларног петог међународног песничког конкурса.

За песнике који нису из Сремских Карловаца организовано је упознавање са значајном културно-историјском баштином града домаћина песничке манифестације.

Наступи песника и свечано проглашење победника је на Видиковцу 6. Јула. 2019. године.

 У обе категорије биће додељене по три награде.

Slične vesti