5.1 C
Belgrade
01/12/2022
pozorište region Srbija

Somborci otvorili drugi deo Tvrđava teatra; Večeras na repertoaru U senci Hamleta

Drugi deo pozorišne manifestacije Tvrđava teatar u Smederevu otvorilo je sinoć somborsko Narodno pozorište predstavom „Ženidba“ u režiji Ane Đorđević.

Na festivalu će danas nastupiti Dečji kulturni centar Beograd, predstavom „U senci Hamleta“, po motivima Šekspirovih tragedija koje je adaptirala Irena Kraus. Predstavu je režirala Anja Suša.

Predstava je premijerno izvedena krajem maja ove godine, a dobitnik je ovogodišnje nagrade za nove pozorišne tendencije na Tiba festivalu.

 

Andraš Urban zatvara festival

U konkurenciji za festivalske nagrade 19. avgusta poslednja će biti izvedena predstava „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta Niš, u režiji Andraša Urbana.Festival Tvrđava teatar završava se 20. avgusta proglašenjem pobednika i fado baletom „Lisabonska priča“, na libreto Maje Volk.

U naredna četiri dana na programu je „Predstava za muziku“ beogradske trupe Sekndhenders (Secondhanders) i nastup užičkog Narodnog pozorišta „Ines de Kastro“.

Istraživačko pozorište AteliercuncheoN iz Bergama nastupa 18. i 19. avgusta s predstavom „Suvenir“.

Novosadsko pozorište izvešće 18. avgusta predstavu „Čarobnjak iz Oza“ koja je, kako je navedeno u katalogu festivala „savremena bajka o tome kako se uloženi trud ipak vraća“.

Slične vesti