1.1 C
Belgrade
08/02/2023
film Hrvatska

Snimi svoj film – postani Hitchcock

Rok: 14. listopada 2011

Centar za kulturu Trešnjevka devetu godinu za redom organizira filmsku i video radionicu Snimi svoj film – postani Hitchcock.

Radionicu je pohađalo stotinjak polaznika, a svi producirani filmovi prikazani su na Reviji amaterskog filma u Zagrebu. Program je namijenjen srednjoškolskoj populaciji i studentima, te je odlična priprema za sve koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti ili se baviti filmom i videom.

Radionica počinje 17. listopada 2011. godine. Radionica traje dva mjeseca, odvija se u redovitim večernjim terminima od 17. 10. do 7. 12, ponedjeljkom i srijedom od 20:30 do 22:00 sati. Posljednja dva tjedna svaki polaznik snima i montira vlastiti film, nakon čega slijedi završna projekcija svih produciranih filmova.

Program radionice
Upoznavanje temelja filmske i video režije, snimanja i montaže. Svaki polaznik će uz mentorski nadzor voditelja radionice proizvesti kratki video rad na zadanu temu te će ovo korisno školovanje okončati i svojim prvim filmom. Uz teorijska predavanja i projekcije profesionalnih filmova završetak radionice bit će posvećen praktičnom radu polaznika.

Vedran Mihletić, voditelj radionice, profesor je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao producent i redatelj ostvario je više od 250 reklamnih i namjenskih filmova, nekoliko TV dokumentarnih filmova i dječjih programa, a od 1989. godine u okviru Kult filma koordinira kreiranje i provedbu promidžbenih kampanja za naručitelje iz Hrvatske i inozemstva. Autor je televizijskih filmova emitiranih u programima Hrvatske televizije, prikazani na međunarodnim festivalima, a neki od njih emitirani i kroz europsku TV-mrežu. Njegov prvi dugometražni film Hamburg Alton osvojio je brončanu arenu na Filmskom festivalu u Puli 1989. godine. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.

Prijave za sudjelovanje primaju se do 14. listopada. U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na 15. Cijena radionice iznosi 800 kuna uz mogućnost plaćanja u dvije rate. Polaznici koji se upišu do 7. listopada ostvaruju pravo na popust u iznosu od 30%.

 

Dodatne informacije potražite ovdjehttp://www.kulturpunkt.hr/i/natjecaji/1996/

Slične vesti