0.5 C
Belgrade
28/01/2023
pozorište region Srbija

Snimak predstave “Plastične bašte” Patosa iz Smedereva na RTS-u

Snimak predstave “Plastične bašte” u nedelju, 3. aprila u 21 sat na drugom programu RTS-a. Predstava je snimljena za redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a letos na Tvrđava Teatru. Urednik ciklusa “TV teatar” je Dragana Bošković, teatrolog i professor dramaturgije. A po završetku predstave “Plastične bašte”, biće emitovana i specijalna emisija o predstavi “Brat”, koju je Dragana Bošković sa ekipom televizije iz Lećea i rediteljkom Andreom Adom Lazić, snimila takođe letos, ali u Teatru Romano u Lećeu, monumentalnom zdanju koje datira iz Augustovog razdoblja.

PLASTIČNE BAŠTE

2010. godina

Представа “Пластичне баште” је копродукција Центра за културу, односно позоришта ПАТОС и Театра Кореја из Лећеа (Италија), премијерно изведена у сезони 2009/2010. година. Ауторску екипу представе чине редитељ Салваторе Трамаћере Театро Кореја Леће (Италија); сарадници: Марија Розариа Понцета, Антонела Јалоренци Театро Кореја Леће (Италија); глумци: Ана Пашти, Анђелка Вулић и Миљан Губеринић ПАТОС (Србија); дизајнер светала: Анђело Пићини Театро Кореја Леће (Италија); техничар светла: Зоран Ивановић Центар за културу Смедерево (Србија); техничар тона: Владимир Рапајић Центар за културу Смедерево (Србија); израда реквизита: Новица Томињак Центар за културу Смедерево (Србија); продуценти: Лаура Скорано Театро Кореја Леће (Италија) и Драгољуб Мартић Центар за културу Смедерево (Србија); организатори: Франческа Ветрано Театро Кореја Леће (Италија) и Марија Аничић Центар за културу Смедерево (Србија).
Покровитељ представе је град Смедерево.
Представа је играна на 13. Позивном фестивалу ауторских пројеката „ТРЕМА АРТ ФЕСТ 2010“ у Руми, у оквиру главног фестивалског програма и добила је ПЛАКЕТУ ЗА ТОТАЛ ДИЗАЈН ПРОЈЕКТА (употреба сценских елемената – звук, светло, сценски објекти, реквизити и нове технологије). Миљан Губеринић добио је награду за глумачко остварење вечери.
У Центру за културу Ковин одигране су три представе.
На 6. Међународном мултимедијалном фестивалу PATOSOFFIRANJE у Смедереву представа „Пластичне баште“ добила је GRAND PRIX фестивала.
Представа је имала запажен наступ на Амбијенталном позоришном фестивалу ТВРЂАВА ТЕАТАР 02, у оквиру пратећег програма, где је снимљена у целости за драмску редакцију Радио телевизије Србије.

2011.

9. Dečiji pozorišni festival POZORIŠTE ZVEZDARIŠTE
ZASVETLIMO DO ZVEZDA
21. april u 12 sati
Ustanova kulture „Vuk Karadžić“ Beograd
Scena „Aleksandar Popović“

 

Slične vesti