21.5 C
Belgrade
09/06/2023
film Srbija

SLOBODNA ZONA U REXU: DARVIN

 

četvrtak, 22. marta u 20 časova,

Filmski festival SLOBODNA ZONA predstaviće dokumentarni film „Darvin“, čiji je autor Nik Brandestini.

 

 

Sinopsis:
Bilo bi zaista teško naći negostoljubivije mesto za život od malog američkog grada, Darvina.
Smešten na neplodnom zemljištu Doline Smrti, predstavlja dom za trideset i petoro ljudi. U ovom gradiću, nekada čuvenom po rudnicima srebra, nema prodavnica, vladinih institucija, crkve… Jedina zaposlena osoba je bivša hipi aktivisktinja Suzan, sada u službi direktora pošte. Tu je i Monti, neverovatni umetnik nasilne prošlosti, talentovani pijanista Del, bradati anarhista po imenu Robin, mladi Rijal koji je u periodu promene pola iz ženskog u muški. Sa očaravajućom atmosferom pojačanom dirljivom muzikom Majkla Bruka, dokumentarac švajcarskog reditelja Nika Brandestinija je zasluženo osvojio nagrade na filmskim festivalima Big Sky, Sonoma i DocAviv.

——————————————————————————————————–

Filmom „Darvin“ nastavlja se drugi ciklus mesečnih projekcija Filmskog festivala Slobodna zona za koji filmove bira Juniorski selektorski tim (Milica Drakulić, Nikola Budanović i Bojana Radenović), sastavljen od studenata koji su prošli srednjoškolski Kamp angažovanog dokumentarnog filma Slobodna zona Junior.

***Cena ulaznice je 100 dinara. Karte su dostupne u Kulturnom centru Rex radnim danom od 11 – 16h, a na dan projekcije od 11 – 20h ili rezervacijom na broj telefona 011 3284 534.

DOBRODOŠLI U SLOBODNU ZONU!

Dodatne informacije o programima SLOBODNE ZONE na:
www.freezonebelgrade.org
email: promo@freezonebelgrade.org

Slične vesti