Slobodanu Vladušiću nagrada “Isidora Sekulić“

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

Književnik Slobodan Vladušić ovogodišnji je dobitnik književne nagrade “Isidora Sekulić“ za studiju “Crnjanski, Megalopolis“ u izdanju “Službenog glasnika“.
Ove godine na konkurs za dodelu nagrade prijavljeno je više od 100 romana, zbirki pripovedaka, putopisa i eseja, a žiri, koji je radio u sastavu predsednik Marko Nedić i članovi Petar Pijanović i Aleksandar Jerkov, ovoga puta je jednoglasno odlučio da nagradu za delo objavljeno u 2011. godini dodeli Vladušiću, konstatujući da je reč o celovitoj i provokativnoj studiji o jednom od najznačajnijih pisaca srpske i svetske književnosti 20. veka, navodi se u saopštenju Fonda “Isidora Sekulić“.
– Provokativni rezultati Vladušićevog tumačenja Crnjanskog postavljaju nova pitanja i daju nove odgovore o značenju njegovog dela i predstavljaju važan izazov za buduća čitanja ovog velikog pisca i za savremeni pristup modernoj srpskoj književnosti i književnoj kritici našeg vremena – navodi se u saopštenju žirija.
Književnu nagradu „Isidora Sekulić“ već 45 godina dodeljuje istoimeni Fond, koji je osnovala opština Savski venac, u kojoj je svoje poslednje decenije živela naša najpoznatija književnica, a za delo u nekom od književnih žanrova kojima se ona u svom bogatom opusu bavila.
Nagrada će dobitniku biti uručena 6. juna, na svečanosti u Skupštini Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*