12.6 C
Belgrade
25/03/2023
promocije Srbija

Slobodan Bubnjević u KC Gradu / otvaranje književne sezone

strahpoziv-mailGradska knjižnica/ Književni program KC Grad

17. septembar od 20h

Predstavljanje zbirke priča STRAH OD PROMAJE SLOBODANA BUBNJEVIĆA

„Strah od promaje“ (KRR, 2013) je zbirka od 12 priča koje su tematski orijentisane na preispitivanje 12 nacionalnih legendi, ali i drugih savremenih društvenih pitanja. 

„Izvanredan stilista i majstor živog, uverljivog dijaloga, Slobodan Bubnjević u ovim ličnim pričama istražuje anatomiju srpskog istorijskog iskustva u poslednjih četvrt veka. Rezultate te istrage on uobličava širokom paletom književnih postupaka, od biblijskog pastiša i parodiranja novinskih vesti, preko kriminalističko-špijunskih zapleta, do ikoničkih generacijskih tragedija i apokaliptičkih vizija”, kaže urednik izdanja Ivan Radosavljević.

Jedna od priča u ovom izdanju, „Jevanđelje grešnog Grigorija“, premijerno je objavljena u zbirci „Gradske priče“ (Kulturni Front, 2010).

Moderatorka je Tijana Spasić.

 

Slobodan Bubnjević je rođen 1978. godine u Rijeci. Danas živi u Pančevu.

Po obrazovanju je fizičar istraživač, a od 2003. radi kao novinar u beogradskom nedeljniku „Vreme“. Od 2011. je urednik u Centru za promociju nauke.

Objavio je zbirke priča „Perturbacije i druge nevolje“ (Narodna knjiga, 2005), i „Strah od promaje“ (Književna radionica Rašić, 2013).

Drame su mu emitovane na Radio Beogradu, a za rukopis romana „Sedmi narod“ 2012. godine je dobio stipendiju Fonda „Borislav Pekić“.

Pokretač je književnog portala „Male novine“.

Slične vesti