4.9 C
Belgrade
02/02/2023
izložbe region

Slikar Bojan Novaković u Galeriji ALT

Bojan Novakovic, likovni stvaralac iz Novog Sada,

predstavice se svojim radovima iz kolekcije kolaza na kartonu „OGLEDI“ u Galeriji ALT, 09.03.2011. u 19 h.

Izlozba je otvorena do 17.3.2011.

– Bojan Novakovic, rođen 26.07.1979.

– diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo 2002.

– magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo 2005.

– zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao viši stručni saradnik

 

Izlagao na pedesetak kolektivnih izložbi u Srbiji i Bosni I Hercegovini, Makedoniji, i Mađarskoj

Izlagao na dvadesetak samostalnih izložbi u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Šapcu, Vranju, Apatinu, Pančevu, Paraćinu, Kraljevu i Inđiji.

 

član:

ULUS, SULUV, Umetnička asocijacija “Tatlin”

Bojan Novaković je veoma talentovan mladi slikar, viši stručni saradnik na Akademiji umetnosti umetnosti u Novom Sadu, koji na sebi svojstven, veoma duhovit i svež način koristi likovni jezik, kombinujući iskustva apstraktne umetnosti, poparta, enformela, konstruktivizma, soc realizma …, gradi jedan vrlo prepoznatljiv eklektični rukopis, sa jedne strane, a sa druge, bivajući vrlo aktuelan, postavlja pitanja o različitim društvenim fenomenima, kulturnom nasleđu, ekonomskoj krizi i dr.

Kroz svoje novije radove bavi se dekonstrukcijom likovnog nasleđa, citata iz istorije umetnosti i svoje intervencije asimilira u znakovno pismo, praveći svojevrstan „asamblaž“ znakova na kartonskim kutijama koje mu koriste kao podloga za likovnu intervenciju. U tom smislu, revitalizacija kolažne tehnike može da funkcioniše na relaciji binoma „umetnik – materijal“, „produkcija – ekonomija“.  Uvek intrigantan i enigmatičan, ekspresivan i emblematičan, Bojan Novaković, uvek je aktuelan iako njegov jezik ima duboke korene su nasleđu moderne. Na svojoj najnovijoj izložbi „Ogledi“  predstaviće se sa oko 30 radova na kojima referira na aktuelna ekonomska i politička zbivanja kao i na položaj umetnika u sistemu, interveišući akrilom i uljanim pastelom na odabranim podlogama od kartona, koje ostaju „bez naziva“.

vise o autoru>http://www.bojannovakovic.com/index.html

Slične vesti