5.6 C
Belgrade
06/12/2022
kutak za mlade region vizuelne umetnosti

Seminar o istoriji umetnosti – Trst, Italija

Trieste Contemporanea organizuje seminar o istoriji umetnosti “The Fragile Pedestal” 3. i 4. juna 2011. godine u Trstu, na koji se mogu prijaviti studenti savremene umetnosti i mladi stručnjaci do 35 godina, uključujući zemlje jugoistočne Evrope.

Seminar je deo Venecijanskog foruma Centralnoevropske inicijative (CEI) za kustose savremene umetnosti, a otvoren je za kandidate iz Albanije, Austrije, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Italije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Ukrajine.

Predstavlja mogućnost za razmenu iskustava u okviru grupa koje će raditi pod supervizijom međunarodnog tima profesora i profesionalaca u oblasti savremene umetnosti.

Teme radova koje treba prijaviti su: forme umetnosti od Drugog svetskog rata do danas – istorijske evolucije u spomeničkoj umetnosti, društvene implikacije, identitet i komunikativne funkcije u produkciji site-specific radova, novi modeli umetničkih radova koji su naručeni…

Kandidati bi trebalo da pošalju radove napisane na pet do osam strana, na engleskom jeziku, uz biografiju i abstrakt od 500 reči.

Prijave za učešće treba poslati do 1. marta 2011. godine.

Tekstove treba poslati kao attaćment na adresu tscont@tin.it (u pdf formatu), a u nazivu poruke treba napisati “history of art seminars: application”. U telu poruke treba navesti: ime i prezime, datum i mesto rođenja, državljanstvo, adresu stanovanja, e-mail adresu i broj telefona.

Organizatori će izabrati osam učesnika koji će biti pozvani da učestvuju na seminaru, a kriterijumi su nivo istraživanja i znanja o odabranoj temi. Takođe, biće ocenjivana originalnost tematske kompozicije.

Učešće je besplatno, a biće pokriveni pitni i troškovi smeštaja.

Seminar će biti održan u Studiju Tommaseo u Trstu.
Radni jezik je engleski.

Imena odabranih učesnika biće objavljena početkom aprila.

Potvrđeni supervizori su Marquard Smith sa Univerziteta Vestminster u Londonu, Edith András sa Instituta za istoriju umetnosti Mađarske akademije nauka u Budimpešti i Piotr Piotrowski sa Adam Mickiewicz Univerziteta u Poznanu.

Sajt Trieste Contemporanea je www.triestecontemporanea.it

Slične vesti