35.8 C
Belgrade
15/07/2024
Presing izdavaštvo region Srbija vesti

Sedma sezona izdavačke kuće Presing

Dragi prijatelji, saradnici, čitaoci,

Izdavačka kuća Presing ulazi u sedmu godinu rada. Do sada smo objavili 340 izdanja iz različitih oblasti: književnosti, sporta, društvenih nauka, muzike i sl.

U prethodnoj godini smo afirmisali poetske edicije Pod presom (socijalna i angažovana poezija – Pol Polanski, Nenad Glišić, Ernad Osmić i drugi pesnici) i Prisustva (regionalna savremena poezija – Danica Vukićević, Nebojša Vasović), kao i Severno svetlo, koja objavljuje dela prevedena sa skandinavskih jezika (Hele Hele, Jan Sonergor, Kristijan Himelstrup, Kirsten Torup). Pokrenuli smo ediciju Nova reč (savremena filozofija) i nastavili sa sportskim izdanjima (edicija Sportoteka – autor Žarko Dapčević Daba), te horor i sf bibliotekom (Tamara Lujak). Iz štampe je izašla i knjiga Romana Mulića o Svetozaru Markoviću u sklopu biblioteke 1917, koja se bavi delima nastalim na levičarskoj tradiciji.

U ovoj godini u planu je dalja afirmacija izdavaštva. U aprilu nas čeka novi konkurs za najbolje neobjavljene rukopise. U pripremi je i nekoliko poetskih antologija, romana i monografija, priručnici za muzičke škole i druge zanimljive knjige. Presingova izdanja mogu se naći u mrežama knjižara Delfi i Vulkan, kao i u drugim knjižarama poput Buka store i Bulevar buks i kupiti preko svih online knjižara.

Srećnu Novu godinu, uz mnogo dobrih knjiga i ideja, želi vam Presing.

Slične vesti