0.5 C
Belgrade
28/01/2023
region Srbija vesti

Scensko – muzički performance “Pričaj mi o zalasku” U CeKa Charlami

U petak, 20. januara u Centru kulturnih aktivnosti “Charlama” bit će izveden performance “Pričaj mi o zalasku”. Riječ je scenskom performance-u koji je inspirisan poezijom Džemala Agovića, a baziran je na interaktivnom izrazu muzike, pjesme i plesa. Kreiran je tako da se makedonska tradicionalna pjesma „Zajdi, zajdi“ i zadata tema razlažu po sekvencama koje djeluju na autentičan i moderan način. Osim toga, performance je inspirisan i pjesmom „Sunset“ grupe Concept Chelia, koja je također moderna verzija tradicionalne pjesme „Zajdi, zajdi“.

“Pričaj mi o zalasku” je performance koji istražuje ona krhka i sentimentalna stanja čovjekovog habitusa, kada prihvati ili zanemari neminovni protok vremena i udaljavanja od mladosti, te veliča značaj umjetnosti i pjesme koji teku ka beskraju – ističu sami autori performance-a.
Autori perfomance-a su: Udruženja Bellarte i Magacin Kabare, grupa Concept Chelia, glumci i umjetnici Aida Čorbadžić, Jasmin Bašić, Alma Aganspahić, Anel Selimović, Boris Vidaković, Jovana Milosavljević, Nadža Pušilo i narator, Ajdin Čolić.

Zanimljivost izvođenja ovog performacea bit će u tome što će odvijati u izlagačkim prostorima CeKA Chalame, tačnije u prostoru trenutnog projekta Emporio Drangularium. CeKa Charlama jeste prvenstveno fokusirana na suvremenu likovnu scenu no organizacija također nastoji djelovati ka drugim oblastima umjetničke scene kao što su literatura, film, ili u ovom slučaju scenska umjetnost.

“Mi krizu ne priznajemo’’ – moto je nezavisne umjetničke grupe CeKA Charlama; zato, dođite na naš novi art event – 20. Januar, 20 h, Galerija Charlama, Privredni grad Skenderija (preko puta Collegium Artisticuma).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na dolje navedene kontakte.

PRESS SLUŽBA

KONTAKT:  063 947 442
cekacharlama@gmail.com

Slične vesti