Saopštenje žirija Narodne biblioteke u Boru

Filed under: region,rezultati konkursa,Srbija |

Na sednici žirija za dodelu nagrada na Konkursu za neobjavljenu kratku priču održanoj u Narodnoj biblioteci Bor, dana 17.10.2011. godine žiri u sastavu Vladimir Arsenić (predsednik), Violeta Stojmenović i Goran Milenković doneo je odluku da dodeli nagrade sledećim pričama:

Pava nagrada – „Podijum“, šifra „Archivejr“ (Jana Rastegorac)

Druga nagrada – „Konstrukcija“, šifra „Termidor“ (Saša Stojanović)

Treća nagrada – „Sporedan lik“, šifra „13 ljuljaški“ (Milica Iličić).

Žiri iskazuje zadovoljstvo brojem pristiglih radova, čime se dokazuje da je Konkurs Narodne biblioteke Bor prepoznat kao jedan od važnijih u zemlji, ali i regionu. Broj pristiglih radova i strahovito jaka konkurencija navela je žiri da najpre svoj izbor od preko 400 priča, suzi na 16, a da između tih izabere tri najbolje. Nagrađene priče jasno iskazuju tendencije u savremenoj srpskoj pripoveci, kako sa tematskog tako i sa poetičkog stanovišta. Svojom narativnom veštinom i stilskom uverljivošću one su uspele da u veoma skučenom književnom prostoru ispričaju priču dostojnu mnogo veće forme. Žiri je veoma zadovoljan činjenicom da su nagrađene autorke i autor imena poznata u srpskoj književnosti i nada se da će Konkurs doprineti njihovoj daljoj afirmaciji, kao što su njihove priče dopirnele afirmaciji konkursa.

U Boru,

17.10.2011. godine                                                                          Violeta Stojmenović

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.