5.4 C
Belgrade
29/11/2022
rezultati konkursa Srbija

Saopštenje povodom rezultata konkursa „poziv na putovanje“

Na konkurs za književnu nagradu „Poziv na putovanje“ za Prvu i(li) Drugu proznu knjigu za 2011. godinu pristiglo je 106 neobičnih i zanimljivih rukopisa, različitih žanrovskih opredeljenja, koji su prihvatili avanturu da putuju sa nama.

Žiri u sastavu: Slobodan Vladušić, Vladimir Kecmanović, Dejan Stojiljković, Nikola Malović, Marko Krstić i Aleksandar Jerkov pažljivo je pročitao sve rukopise i tajnim glasanjem doneo odluku da se nagrada za najbolji rukopis ravnopravno dodeli Krsti Popovskom za rukopis Ej i Aleksandru Šurbatoviću za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera.

Za rukopis Ej Krsta Popovskog glasali su Slobodan Vladušić, Dejan Stojiljkovići Marko Krstić, a za rukopis Upokojavanje prosektora Majerhofera Aleksandra Šurbatovića glasove su dali Nikola Malović, Vladimir Kecmanović i Aleksandar Jerkov.

Žiri posebno pohvaljuje sjajnu prvu priču iz rukopisa Zapisi s juga Aleksandre Đuričić.

Nagrada u vidu prvog primerka knjige biće uručena dobitnicima na predstojećem Sajmu knjiga u beogradu u okviru projekta „Putevi“ izdavačke kuće Mono&Manjana.

Cilj ove nagrade je da u najboljem duhu „Saveta mladom piscu“ Danila Kiša afirmišemo savremenu prozu izvan svih vanknjiževnih konotacija.

Žiri nagrade „Poziv na putovanje“ zahvaljuje se svim autorima sa željom da i sledeće godine nastavimo putovanje…

Slične vesti