10 C
Belgrade
06/12/2022
časopisi vesti

Saopštenje lista za kulturu Avangrad

U osmom broju somborskog besplatnog lista za kulturu Avangrad čitaoci će moći da pročitaju razgovor sa piscem Slobodanom Vladušićem o statusu savremene srpske književnosti, o njenom odnosu sa politikom i današnjim društvom, ali i da se bliže upoznaju sa veoma čitanim romanom istog pisca pod nazivom Forward.

Kroz stalne rubrike novi broj donosi priču o sudbini jedne stare somborske ulice iz autorske perspektive Milana Živkovića, tekst Branka Ćurčića o piscu ruske nadrealne proze, Juriju Mamlejevu, kao i pregled novih i starih književnih dela. Retro fenomen u muzici otkriva Dejan Šimurda, uz recenzije novih izdanja alternativnih bendova. O prošlosti i sadašnjosti somborske Vojničke kasane ,,Radivoj Ćirpanov“ sa okolinom piše Brankica Opačić, dok psihološki osvrt na film kao autoterapijsko sredstvo vrši Ivan Panić. Deo broja posvećen je, kao i do sada, proznom i poetskom stvaralaštvu autora iz ex-Yu država (Marko Gregur, Ivona Jukić, Marko Repac, Belmin Biberović, Jelica Kiso, Alan Pejković, Maja Babić, Bojan Marjanović, Tanja Milutinović, Nikola Oravec, Branka Selaković, Ivan Despotović…).

Za vizuelni izgled i ovog Avangrada, pored naših stalnih saradnika (Sanja Ivkov, Siniša Trifunović), brinu se afirmisani i neafirmisani umetnici (Aleksandra Delija, Franko Bušić, Miraš Vuksanović, Teodora Littvay, Čila Šimurda, Ana Cagić…).

Urednici:

Branko Ćurčić

Milan Živković

Slične vesti