12.8 C
Belgrade
01/04/2023
Srbija zemlja

Sanja Radovanović: Čuvajte ljubav (treće mesto na 4. međunarodnom festivalu poezije i kratke priče ,,Vojislav Despotov’’ 2014.

Sanja Radovanović: Čuvajte ljubav (treće mesto na 4. međunarodnom festivalu poezije i kratke priče ,,Vojislav Despotov’’ 2014. godinu u kategoriju do 30 godina)

 

Sanja Radovanović
Sanja Radovanović

Pesme Sanje Radovanović diraju pravo u srce, pobuđuju poistovećivanje, savetuju, teše, osmehuju i nastavljaju da osvajaju. Najuspešnija knjaževačka pesnikinja je za dve godine objavila već dve zbirke i oko tristotine pesama, a za samo mesec dana ove jeseni je osvojila čak tri nagrade. Uvek piše iskreno, s ljubavlju i čistim srcem, što je potvrdila još jedna nagrada koju je osvojila ovih dana. Naime, na četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče ,,Vojislav Despotov“ 2014. u Novom Sadu, na sceni svih kreativnih (SSK) koja prva i jedina u Srbiji i regionu deluje nezavisno od politike i moći, u konkurenciji poezije mladih do 30 godina, Sanja Radovanović je osvojila treće mesto za pesme ,,Čuvajte ljubav“ i ,,Stare tapete“. Sanjine knjige možete kupiti kod kolportera u Knjaževcu ili poručiti putem e-mail adrese rsssanja@gmail.com

 

Čuvajte ljubav!

 

Noć je opasna,

donosi setu

i snove u suzama;

ona sakriva

i razdvaja.

 

Jutro Sunčevim zracima

miluje umorne oči,

donosi nadu i leči,

ali tuga noći

jača je od radosti

i svetlosti…

 

Da ovakvu  tugu

nikada ne biste razumeli,

čuvajte ljubav

i kad nije baš onakva

kakvu biste hteli.

 

123-page-001 (Custom)

Slične vesti