1.1 C
Belgrade
08/02/2023
rezultati konkursa Srbija

Šajtincu nagrada Politikinog Zabavnika

ugljesa-sajtinac-zabavnikRoman “Čarna i Nesvet” Uglješe Šajtinca, u izdanju “Pčelice” iz Čačka, dobitnik je nagrade “Politikinog Zabavnika” za najbolje književno delo za mlade objavljeno u 2013. godini.

Žiri u sastavu: Ivana Vujić (predsednica), Velja Pavlović, Aleksandar Nikolić i Petar Milatović, odlučio je o dobitniku 35. nagrade “Politikinog zabavnika” većinom glasova, objavila je 10. januara “Politika”.

U najužem izboru bile su i knjige “Zelenbabini daroviIvane Nešić (Kreativni centar), “Tajne veštine Marte SmartUroša Petrovića (Laguna), “Velike ljubavi malih životinjaBlagoja Rogača (Efekt print), Mesi i jaBorivoja Petkovića (Društvo za afirmaciju kulture Presing) i “Traže se pametni detektivi za otkrivanje istorijeRoberta Takariča (Eduka).

Šajtinčeva knjiga “Čarna i Nesvet”, kako je obrazložio žiri, jednostavna je, dobro vođena priča koja kroz realistične likove budi arhetipska pitanja, priča o ljubavi i dobroti čak i između prirodno neprijateljskih vrsta.

“Ovo je velika mala knjiga koja ima i takozvanu treću dimenziju i umnogome je nalik ozbiljnom Andersonu…”, naveo je žiri.

Nagrada, koja podrazumeva plaketu i novčani iznos, biće svečano uručena 25. januara, na Dan “Politike”.

Slične vesti

1 comment

Gorana 17/01/2014 at 10:21

Iskrene čestitike g-dinu Šajtincu, velikom umetniku sa ovih prostora.
Razmišljam o tome koliko je ljudima teško da se (ob)raduju tuđem uspjehu!

Comments are closed.