4.7 C
Belgrade
04/02/2023
izložbe region Srbija

„Š.U.N.D. NA IVICI EVROPE-BEOGRAD-LISABON“

sund-konkursNakon uspešno završenog festivala  u Lisabonu, Š.U.N.D. ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda u oblasti stvaralaštva mladih, je odlučio da održi retrospektivnu izložbu u Beogradu, od 24.-27. oktobra, 2013., u prostorijama UK Parobrod, i time zaključi uspešnu godinu.

 Svečano otvaranje izložbe je 24.oktobra u 19:30h, u UK Parobrod. Na otvaranju nastupiće i novosadski DJ MisterFlow sa svojim bendom. Ovom izložbom želimo da Beogradu prenesemo izložbu iz Lisabona, i završimo godinu u gradu u kome je sve i počelo. Tokom ova četiri dana posetioci će imati priliku da vide dela domaćih i stranih umetnika, koja su svoju premijeru imala u prostoru Fabrica Braco de Prata, u Lisabonu. Uvod izložbi je bila premijera dokumentarnog filma „D bez tačke“, koji je prikazan 21.oktobra, u Velikoj sali Doma Omladine. Rediteljka filma je Milica Mimz Mihajlović a Medijski Edukativni Centar je producent filma. Dokumentarac prati kreativni tim festivala Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi Društvu)u njihovim naporima da ožive kulturu medju mladima, i projekat podignu na medjunarodni nivo. Film prikazuje realnu sliku o tome šta se dešava iza kulisa jednog ovakvog poduhvat. Posetioci izložbe moći će da pogledaju ovaj dokumentarac i tokom trajanja izložbe.

 Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi društvu) je međunarodni umetnički festival prvi put održan u Beogradu 2010. godine. Namenjen je studentima diplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija koji se bave likovnim, primenjenim ili multimedijalnim umetnostima. Kako bi festival obuhvatio što više ljudi i mesta, odlučili smo da pored Beograda uključimo i druge gradove u Evropi kao mesta održavanja festival.

Slične vesti