14.6 C
Belgrade
30/05/2023
region Srbija vesti

Š.U.N.D. FESTIVAL U LISABONU 1.-12.05.2013.

Festival-Sund-MEDIUMNakon 3 godine ovogodišnje izdanje  Festivala Š.U.N.D. –  Šta Umetnost Nudi Društvu, se iz Beograda seli u Lisabon, Fabrica Braco De Prata od 1. do 12. maja 2013. godine.

Festival će svečano biti otvoren 1.maja koktelom i izložbom koja će obuhvatiti slikarstvo, grafiku, dizajn prostora, modni dizajn i dizajn kostima. Od 6.maja počinje druga izložba na kojoj će biti izloženi radovi iz oblasti vajarstva, keramike, fotografije, grafičkog dizajna, video rada i instalacije. Autori radova su studenti iz cele Evrope. Svečano zatvaranje festivala će se održati 12.maja uz veliku žurku, na kojoj će gost biti DJ Master Flow, poznati novosadski DJ. Pored samih izložbi ove godine smo pripremili i prateći program koji podrazumeva različite radionice posvećene raznim umetničkim izrazima, performanse, projekcije filmova, muziku, itd.

Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi društvu) je međunarodni umetnički festival prvi put održan u Beogradu 2010. godine. Namenjen je studentima diplomskih, postdiplomskih i doktorskih studija koji se bave likovnim, primenjenim ili multimedijalnim umetnostima. Kako bi festival obuhvatio što više ljudi i mesta, odlučili smo da pored Beograda uključimo i druge gradove u Evropi kao mesta održavanja festivala. Iz tog razloga Festival Š.U.N.D., ovogodišnji dobitnik Nagrade grada Beograda u oblasti stvaralaštva mladih, 2013. ima svoju premijeru u Lisabonu.

Slične vesti