17.8 C
Belgrade
31/03/2023
Srbija vesti

RUKA I GLAS – Poetski nastup gluvih / nagluvih i poetskih performera

ruka-i-glas (1)Mesto – Dom omladine Beograda
Datum – 12. jun
Vreme – 18h

Organizacija Poezin u saradnji sa NVO – Utloss, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, poziva vas na multimedijalnu prezentaciju radionice RUKA I GLAS, u Domu omladine Beograda.

Na prezentaciji radionice RUKA I GLAS, videćete i čuti poetske performanse, nastale kroz saradnju Slem pesnika/pesnikinja i mladih ostećenog sluha. Čućete lične životne priče mladih sa oštećenim sluhom, oblikovane u pesme. Oni ih izvode znakovnim jezikom, u paru sa slem pesnicima, koji ih izvode glasom i pokretom.

Na ovaj način mladi sa oštećenim sluhom postaju izvođači i umetnici na sceni, koji u saradnji sa pesnicima, prenose publici svoja iskustva, probleme i poetiku.

Svojim dolaskom i podrškom, ne samo da ćete uživati u bogatom programu, već ćete pomoći cilju projekta, a to je inkluzija osoba sa oštećenjem sluha u kulturno – društvene tokove, odnosno rad na kulturnoj delatnosti osoba sa invaliditetom.

Značaj projekta je prepoznat od strane Ministarstva kulture i informisanja Srbije i odobren je na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti savremenog stvaralaštva u Srbiji u 2014. godini.

Dođite na druženje i Rukom da vam kažemo ono šta osećamo!

Slične vesti