Ršumoviću nagrada „Radoje Domanović“

Filed under: rezultati konkursa,Srbija |

Književnik Ljubivoje Ršumović dobitnik je nagrade „Radoje Domanović“ za ukupan doprinos srpskoj književnoj satiri, odlučio je danas žiri za ovog prestižnog priznanja koje dodeljuju Udruženje književnika Srbije i Fond „Radoje Domanović“.

Istoimena nagrada za doprinos satiri u oblasti pozorišta, filma i televizije dodeljena je dramskom umetniku i književniku Zoranu Rankiću.

Nagradu za najbolju satiričnu knjigu objavljenu 2010. godine ravnopravno su podelili Radivoje Rale Damjanović iz Smedereva, za knjigu aforizama „Jahanje na tigru“ i Veselin Mišnić Lari iz Beograda, za knjigu aforizama „Uredno složeni jauci“.

Laureati nagrade „Ekselencija satire“ – najuspešniji inostrani satiričari, su slovenački književnik Žarko Petan i crnogorski satiričar Veljko Rajković, iz Podgorice.

O dobitnicima je odlučivao žiri u sastavu: Srba Ignjatović, predsednik, Dragutin Minić Karlo, Miljurko Vukadinović, Radoslav Tilger i Aleksandar Čotrić, članovi.

Svečanost dodele nagrade „Radoje Domanović“ biće održana u četvrtak, 22. decembra od 13 časova u Ministarstvu vera i dijaspore.

2 Responses to Ršumoviću nagrada „Radoje Domanović“

  1. Pingback: Ršumoviću nagrada “Radoje Domanović” : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*