26.1 C
Belgrade
10/06/2023
region rezultati konkursa zemlja

Rezultati konkursa časopisa “Avlija“ za najbolje neobjavljene priče i pjesme u regionu za 2012. godinu

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme “Avlija”, koji izlazi u Rožajama, odabrala je najbolje neobjavljene priče i pjesme u regionu za 2012. godinu, napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku.

Na drugi međunarodni konkurs “Avlije” pristiglo je 489 pjesama i 139 priča autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Žiri je jednoglаsno odlučio dа se, zbog velikog brojа pristiglih kvаlitetnih pričа i pjesаmа, i ove godine dodijele po dvije nаgrаde zа prvo, drugo i treće mjesto.

Prvu nagradu za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2012. godinu ravnopravno dijele Branka Vojinović-Jegdić iz Podgorice, za pjesmu “Ukleti”, i Vesna Laudanović iz Kragujevca za pjesmu “Disciplina u čekaonici s jednom sijalicom”.

Prvu nagradu časopisa ‘’Avlija’’ za najbolju neobjavljenu priču u regionu za 2012. godinu ravnopravno dijele Suvad Alagić iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) za priču ‘’Moje prvo jutro između Koraja i Brčkog’’ i Robert A. Vrbnjak iz Matulja (Hrvatska) za priču ‘’Spomenik nepoznatom kupcu’’.

U oblasti poezije, drugu nagradu ravnopravno dijele Majo Danilović iz Beograda za pjesmu “Ćutivoje” i Zijad Pandur iz Živinica (BiH) za pjesmu “Ćutke”, a treću Milan Mitić iz Kruševca za pjesmu “Čovek iz pojasa Gaze” i Aida Šečić-Nezirević iz Sarajeva za pjesmu “Katarina Bosanska”.

Drugu nagradu za neobjavljenu priču ravnopravno su dobili Vlado Kudić iz Prozora-Rame (BiH) za priču “Lutka koja plače” i Ernad Osmić iz Brčkog za priču “Čovjek koji je izmislio vrijeme”.

Treću nagradu ravnopravno dijele Slobodan Bošković iz Banjaluke, za priču “Predznaci”, i Misera Suljić-Sijarić iz Sarajeva za priču “Namještanje kruga”.
Nagrađene pjesme i priče biće objavljene u zborniku najbolje proze i poezije u regionu “Novi mostovi/Нови мостови”, a osim njih, biće objavljene i izabrane pjesme 50 autora i četiri pohvaljene priče: “Grmljavina i san“ Hakije Karića iz Brčkog, “Bibliotekar” Vladimira Bulatovića i “Dan pobede” Dimitrija Bukvića iz Beograda, te “Vrijeme berbe” Đurđe Vukelić-Rožić iz Ivanić Grada (Hrvatska).

Nagrađene priče i pjesme biće objavljene tokom februara u časopisu “Avlija”, zborniku “Novi mostovi/Нови мостови”, kao i na portalima Konkursiregiona.net i Avlija.me.

Nagrađeni autori će, uz zlatne, srebrne i bronzane plakete, dobiti sedmi broj “Avlije”, zbornik “Novi mostovi/Нови мостови”’ i fotomonografiju “Staro Rožaje”.

 

(SEEcult.org)

Slične vesti

13 comments

diana 01/02/2013 at 14:20

Da li su autori 50 izabranih pjesama vec obavijesteni, ili ce i njihova imena biti objavljena na ovoj stranici?

AVLIJA 01/02/2013 at 15:50

Poštovana ‘Diana’,
Od autora je putem mejla tražena saglasnost za objavljivanje njihovih pjesama u zborniku “Novi mostovi/Нови мостови“.
Kada uskoro izađe iz štampe zbornik svakako da će biti objavljena njihova imena na ovom sajtu (Konkursi regiona).
Vi za svaki slučaj ako ste konkurisali sa pjesmom 2012. ili 2011. godine javite se na mejl avlija.rozaje@gmail.com da provjerimo jer su moguće greške. Srdačan pozdrav,
Redakcija časopisa “Avlija“.

sekutić 05/02/2013 at 11:57

Želim samo da napomenem da je drugonagrađena pesma „Ćutivoje“ Maja Danilovića bedan pokušaj plagiranja pesme Novaka Đukića,pesnika iz Beograda, što se vrlo lako može proveriti. Kažem bedan pokušaj zato što je gospodin Danilović toliko netalentovan da čak ne može ni da plagira sa stilom. A inače taj pokušaj pesme nije neobjavljen, vrlo transparentno može da se pročita u zborniku poezije Arte stih, „umetničke“ grupe sa kojom dotični sarađuje. Toliko o nagrađenoj „poeziji“.

Bogi 05/02/2013 at 11:57

Drugari da ste zivi i zdravi pesma Cutivoje je plagijat pesme jednog decka koga sam nekoliko puta slusao kako je recituje….. Sramota!

AVLIJA 06/02/2013 at 12:31

Poštovani ‘Bogi’, ‘Hercegovac’ i ‘Sekutić’,

Pjesma “Ćutivoje“ autora g.dina Maja Danilovića biće sjutra objavljena na ovom sajtu (Konkursiregiona.net. Smatramo da nije korektno da se bez argumenata optužuju (uglavnom nagrađeni) autori za plagijat i to čak prije nego je pjesma objavljena.
U svakom slučaju molimo Vas pročitajte uslove konkursa: http://konkursiregiona.net/konkurs-casopisa-avlija-za-najbolju-pjesmu/

(…) Slati samo radove koji nijesu ranije objavljeni u bilo kakvom štampanom ili elektronskom obliku (internet).
(…) Redakcija časopisa ‘’AVLIJA” i žiri ne snose odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih pjesama na konkursu od strane učesnika/ca ili trećih osoba.
Hvala vam na razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
Redakcija časopisa ”Avlija”.

sekutić 06/02/2013 at 15:44

Ali problem je u tome što je pesma VEĆ objavljena tako da smo imali priliku da je pročitamo. Objavljena je u zborniku „Arte stih“ koji je izašao sredinom januara. Ne mogu da verujem koliko neko može da bude bezobrazan pa da plagira pesme i još da ih šalje na konkurse.

Bogi 06/02/2013 at 17:42

Pokušaću da stupim u kontakt preko fejsbuka sa autorom kako bi bio obavešten da mu razvlače pesmu naokolo, a i da pošalje njegovu verziju….. Tako da draga Avlijo kao iskreni ljubielj poezije nadam se da ćete ispraviti svoju grešku…..

Милош 06/02/2013 at 18:03

Нисам успео да нађем ни једну, ни другу песму, а занима ме да видим у чему је ствар ту. Тражио сам на сајту награђени рад, али га нема. : (

Jelena 12/02/2013 at 22:43

……. pa naravno da je plagijat, slušala sam Novaka gomilu puta, mislim da je plagirana njegova pesma Kriv…..

AVLIJA 13/02/2013 at 09:23

Poštovani ‘Hercegovac’,
Niko Vas ne ignoriše ali smo očekivali od Vas i drugih komentatora da objavite dokaze za iznesene tvrdnje. Molimo Vas pošaljite uredniku sajta KR da objavi pjesmu autora N. Đukića za koju tvrdite da je plagirana kako bi se javnost uvjerila u istinitost optužbi.
Molimo Vas pošaljite i redakciji časopisa “Avlija“ link gdje se na internetu može pronaći ta pjesma kako bismo se uvjerili u Vaše tvrdnje.
Hvala vam na razumijevanju.
Redakcija časopisa “Avlija“

koke 13/02/2013 at 10:12

aman ljudi, pa prekucajte više tu pesmu iz Arte stiha ili odakle već pa da se napokon uverimo u plagijat. zašto bi vam bilo ko verovao na reč tim pre što se ovde prijavljujete (kao i ja, uostalom) pod nikom?

sekutić 13/02/2013 at 10:29

Pesma maje Danilovica je vec objavljena u Arte stihu

Milos 13/02/2013 at 14:24

Да, нека неко прекуца песму или слично. Тражио сам је на интернету, али је нема, а оптужбе за плагијат појавиле су се и пре него што су објавили песму.

Comments are closed.