Rezultati konkursa časopisa “Avlija“ za najbolje neobjavljene priče i pjesme u regionu za 2012. godinu

Filed under: region,rezultati konkursa,zemlja |

Redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme “Avlija”, koji izlazi u Rožajama, odabrala je najbolje neobjavljene priče i pjesme u regionu za 2012. godinu, napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku.

Na drugi međunarodni konkurs “Avlije” pristiglo je 489 pjesama i 139 priča autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Bugarske, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Žiri je jednoglаsno odlučio dа se, zbog velikog brojа pristiglih kvаlitetnih pričа i pjesаmа, i ove godine dodijele po dvije nаgrаde zа prvo, drugo i treće mjesto.

Prvu nagradu za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2012. godinu ravnopravno dijele Branka Vojinović-Jegdić iz Podgorice, za pjesmu “Ukleti”, i Vesna Laudanović iz Kragujevca za pjesmu “Disciplina u čekaonici s jednom sijalicom”.

Prvu nagradu časopisa ‘’Avlija’’ za najbolju neobjavljenu priču u regionu za 2012. godinu ravnopravno dijele Suvad Alagić iz Brčkog (Bosna i Hercegovina) za priču ‘’Moje prvo jutro između Koraja i Brčkog’’ i Robert A. Vrbnjak iz Matulja (Hrvatska) za priču ‘’Spomenik nepoznatom kupcu’’.

U oblasti poezije, drugu nagradu ravnopravno dijele Majo Danilović iz Beograda za pjesmu “Ćutivoje” i Zijad Pandur iz Živinica (BiH) za pjesmu “Ćutke”, a treću Milan Mitić iz Kruševca za pjesmu “Čovek iz pojasa Gaze” i Aida Šečić-Nezirević iz Sarajeva za pjesmu “Katarina Bosanska”.

Drugu nagradu za neobjavljenu priču ravnopravno su dobili Vlado Kudić iz Prozora-Rame (BiH) za priču “Lutka koja plače” i Ernad Osmić iz Brčkog za priču “Čovjek koji je izmislio vrijeme”.

Treću nagradu ravnopravno dijele Slobodan Bošković iz Banjaluke, za priču “Predznaci”, i Misera Suljić-Sijarić iz Sarajeva za priču “Namještanje kruga”.
Nagrađene pjesme i priče biće objavljene u zborniku najbolje proze i poezije u regionu “Novi mostovi/Нови мостови”, a osim njih, biće objavljene i izabrane pjesme 50 autora i četiri pohvaljene priče: “Grmljavina i san“ Hakije Karića iz Brčkog, “Bibliotekar” Vladimira Bulatovića i “Dan pobede” Dimitrija Bukvića iz Beograda, te “Vrijeme berbe” Đurđe Vukelić-Rožić iz Ivanić Grada (Hrvatska).

Nagrađene priče i pjesme biće objavljene tokom februara u časopisu “Avlija”, zborniku “Novi mostovi/Нови мостови”, kao i na portalima Konkursiregiona.net i Avlija.me.

Nagrađeni autori će, uz zlatne, srebrne i bronzane plakete, dobiti sedmi broj “Avlije”, zbornik “Novi mostovi/Нови мостови”’ i fotomonografiju “Staro Rožaje”.

 

(SEEcult.org)

13 Responses to Rezultati konkursa časopisa “Avlija“ za najbolje neobjavljene priče i pjesme u regionu za 2012. godinu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*