4.9 C
Belgrade
30/03/2023
rezultati konkursa Srbija

Резултати три конкурса часописа АКТ

Часопис за књижевност, уметност и кутуру Акт, који излази у Ваљеву, у континуитету, већ двадесету годину, расписује годишње конкурсе и додељује награде. Жири у саставу Душан Стојковић (председник), Данијела Падејски (члан) и Дејан Богојевић (члан) донео је одлуку да награду „Златно слово за најбољу објављену збирку кратке прозе на српском језику у 2019. годину, додели Александру Шеву за књигу Лишће под ногама (Ждрал, Нови Сад).

На седамнаести конкурс за кратку причу часописа Акт  приспело је 263 причe од 112 аутора из седам земаља (Србије, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе, Хрватске, Словеније и Канаде). Жири је одлучио да награди три приче и то: Минотаур Владимирa Милојковића (прва награда), Свињогојство Катаринe Фиаменго Алиспахић (друга награда) и Збогом Сфинкс Ање Симовић (трећа награда).

На једанаести по реду, ваљевски средњошколски литерарни конкурс, који расписује часопис Акт, пристигло је 58 радова, од 30 ученика. Награду равноправно дели пет ученика:  Марија Бојанић, III разред (Ваљевска гимназија), Софија Јаневска, III разред (Ваљевска гимназија), Петар Ђурђевић, IV разред (Средња музичка школа „Живорад Грбић”), Јелана Тановић, II разред (Медицинска школа „Др Миша Пантић”) и Андријана Матић,  III разред (Ваљевска гимназија). Ово је још један од начина на који часопис Акт промовише и подржава стваралаштво младих.

Slične vesti