10.2 C
Belgrade
01/04/2023
rezultati konkursa Srbija

РЕЗУЛТАТИ ПЕСНИЧКОГ КОНКУРСА „МАШТА И СНОВИ“ 2016.

На конкурс за 6. међународни фестивал поезије младих песника „Машта и снови“ пристигло је укупно 1912 песама од аутора из десет земаља (Република Македонија, Република Србија, Босна и Херцеговина – Република Српска, Мађарска, Бугарска, Румунија, Црна Гoра, Република Словенија, Република Хрватска и Немачка).

Након извршене селекције, жири (Недељко Терзић, песник и књижевни критичар – председник жирија, проф. др Слађана Миленковић, доктор српске књижевности и мр Сања Јовановић, уредник програма Центра за културу „Сирмијумарт“) је једногласно донео одлуку о добитницима награда за најбоља песничка остварења и извршио избор песама које ће бити публиковане у Зборнику. Такође је донео одлуку и о додели похвала одређеним школама за допринос Шестом међународном фестивалу поезије младих песника „Машта и снови“.

masta i snovi 2016Донета је одлука и о добитницима награде „Сучани сат“, која се додељује писцима за књижевно дело и за подстицај дечјег литерарног стваралаштва.

Од ове године уведене су и „специјалне награде“ за најљубавнију, најплеменитију и најсликовитију песму, које додељују „пријатељи фестивала“.

Шести међународни фестивал поезије младих песника „Машта и снови“  биће одржан 17.05.2016. године у 18 часова у „Арт клубу“  Центра за културу „Сирмијумарт“, у Сремској Митровици, Вука Караџића 10. Поводом тога, биће организован програм и свечано уручење награда и похвала.

Организатор Фестивала – Центар за културу „Сирмијумарт“, захваљује се на труду и учешћу, на овогодишњем конкурсу, свим ауторима и установама.

Аутори, чије су песме у Зборнику, могу преузети бесплатан примерак истог након завршетка Фестивала, односно после 17. маја 2016. године. Потребно је доћи  у Центар за културу „Сирмијумарт“ или наручити Зборник телефоном (+381 (0)22 621-194). Исто важи и за школе које ће Зборник преузети за своје библиотеке.

Списак добитника награда и похвала може да се погледа на интернет страници Центра за културу „Сирмијумарт“ (www.sirmiumart.com / КОНКУРСИ) односна на линку:

http://www.sirmiumart.com/cir/dbitnici-ngrd-i-phvl-6–mdjunrdng-fstivl-pzi-mldih-psnik–mst-i-snvi-

Slične vesti