6.5 C
Belgrade
27/03/2023
rezultati konkursa Srbija

Rezultati Konkursa za završetak nedovršenih pripovedaka Laze K. Lazarevića

200px-LazaLazarevic30. aprila 2014. stručni žiri za ocenu radova prispelih na konkurs za završetak pripovetke ,,Sekcija,, Laze K. Lazarevića, objavljenog 1. novembra 2013. u sastavu:
Prof. dr Dušan Ivanić, redovni profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, predsednik žirija,
Dr Slavica Jovanović, profesor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu,
Dr Ružica Jovanović, profesor Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu,
doneo je odluku da je pripovetku najuspešnije dovršila Snežana Pisarić Milić iz Sombora (rad poslat pod šifrom „Lazareva subota“). Književno veče povodom svečane dodele nagrade biće održano 20. maja 2014. u 17 časova u Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Šapcu.

Snežana Pisarić Milić

Rođena u Srebrenici 1964. godine. Odrasla u Bratuncu. Studirala u Sarajevu i Subotici. Po obrazovanju diplomirani ekonomista. Od 1987. godine živi i radi u Somboru. Do sada objavila dva romana. Prvi roman ,,Varljiva igra svetlosti,, dobio je prvu nagradu na Petom konkursu za prvu knjigu NB u Smederevskoj Palanci. Objavljen je 2010. godine, u izdanju IK ,,Arte,, Beograd. Drugi roman ,,Nebeski ples,, objavljen je 2012. Godine, u izdanju NB ,,Danilo Kiš,, iz Vrbasa. Deo drugog romana je priča ,,U ime svih (pasa) lutalica,, koja je dobila drugu nagradu na konkursu ,,Milovan Vidaković,, koji organizuju ,,Srpske nedeljne novine,, iz Budimpešte. Oba romana prevedena su na književni hrvatski jezik, i objavljena kod ,,Udruge građana Essegg,, iz Osijeka. U junu 2013. godine objavila romansiranu biografiju glumca Lazara Rokvoda, poreklom Somborca, pod nazivom ,,LAZAR od salaša do Holivuda,, Objavljivala u zbornicima i časopisima. Član Društva književnika Vojvodine.

Slične vesti