1.1 C
Belgrade
08/02/2023
rezultati konkursa

Rezultati konkursa za književnu nagradu „Bal u Elemiru“

Književno-kulturna manifestacija „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ biće održana po peti put, 25. i 26. juna 2010. godine, u Elemiru, u oganizaciji Mesne zajednice Elemir.
Ovogodišnja manifestacija „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ biće emitovana UŽIVO preko web kamere na internet adresi http://elemir.devbin.org/
Na konkurs je pristiglo 65 radova. Žiri ih je pri čitanju vrednovao od 1 do 10. Tako se u najužem izboru naslo čak 14 radova.
Žiri u sastavu književnika Raše Popova, Zorice Davidov i Radovana Vlahovića jednoglasno je doneo odluku o nagradama za humorističko-satirično stvaralaštvo.
Prva nagrada pripala je Nadi Srdić iz Novog Sada, za trilogiju priča i eseja o Elemiru prošlog veka pod nazivom „Ćoškovi i rogljevi Elemira, kao informacioni centri“.
Drugu nagradu dele Đuro Stanojević iz Čoke, za prozu i poeziju „Dan kada je umro Elvis Prisli“ i Slavko Surla iz Elemira, za poetsko delo „Pesnikova ljubavna“.
Treću nagradu su, takođe, podelili Aleksandar Bjelogrlić iz Zrenjanina, za priču „Dijadema zapadnog kraljevstva“ i Vladimir Bulatović-Buči iz Novog Beograda, za priče „Svet opere“, „Osuđenik Prhlplot“ i „Školska slava“.
U petak 25. juna u 20 h u Mesnoj zajednici je svečana dodela „SREMČEVE NAGRADE“ za književna dela humoristično-satiričnog žanra.

Slične vesti