4.6 C
Belgrade
01/02/2023
region rezultati konkursa Srbija

Rezultati konkursa „Vilinske priče“

vilaŽiri u sastavu Milica Cincar-Popović, Tamara Lujak i Mario Lovreković, okončao je svoje žiriranje sa sledećim ishodom:
I mesto – Ivana Lakićević za „Vilinsku priču“;
II mesto – Renata Barberić, za priču „Olujni“;
III mesto dele Nives Kovačić sa „Vilinskom pričom“ i Marija Nezirović sa pričom „Prvi snijeg“.
Dodelili smo i dva posebna priznanja: Miri Satarić, za najbolju horor priču i Valentini Merkasović, za najduhovitiju priču na konkursu.
Na konkurs „Vilinske priče“ prijavilo se 154 autora, ali je znatno manji broj priča žiriran, budući da smo odbacili sve radove koji nisu u skladu s propozicijama konkursa. Nagrađene priče će biti postavljene na blog Kluba „Reč i glas“, književni blog „Beleg“ i druge književne portale, uz saglasnost autora.
U pripremi je nekomercijalna elektronska zbirka „Vilinske priče“. Izabrane radove sa ovog kunkura krasiće ilustracije Ivane Švrgulje i Ines Peračković, zbirku priređuje Nine Commas iz Rijeke, a izdavač je Metaphysica iz Beograda. Zbirka će biti postavljena na knjižarsku platformu Smashwords, kao izdanje dostupno za slobodno preuzimanje,  a u njen sastav će, uz nagrađene, ući i ostali radovi koji su se istakli. O našem konačnom odbiru ćemo vas obavestiti do 14. maja, kada ćemo, u 19h na sceni kluba „LEILA knjige i ploče“, Beograd, Ulica kralja Petra 41, predstaviti zbirku i uručiti diplome i nagrade, za koje su se postarali „LEILA knjige i ploče„, Izdavačka kuća Metaphysica i Izdavačka kuća Presing.
Od srca zahvaljujemo svim autorima što su svojim učešćem doprineli ovom književnom konkursu. Pozivamo vas sve da nam se pridružite 14. maja u klubu LEILA, da zajedno proslavimo okončanje konkursa „Vilinske priče“ i rođenje nove zbirke koja će biti dostupna najširem krugu čitalaca.
Dobrodošli!


 

Slične vesti