-3.9 C
Belgrade
08/02/2023
rezultati konkursa Srbija

Rezultati konkursa Slapovi Vučjanke

vucje-dom-kultureVUČJE, LESKOVAC -Na osnovu velikog broja pristiglih radova autora iz cele zemlje i inostranstva, žiri u sastavu: Tamara Stojanović, prof. srpskog jezika i književnosti, Anita Joksimović, prof. engleskog jezika i književnosti i Jelena Ivković, prof. srpskog jezika i književnosti doneo je sledeću odluku:

1. mesto:

– Majo Danilović – Beograd, za pesmu “Gazeći tuđe parloge”

2. mesto:

– Dejan Ristić – Leskovac, za pesmu “Ni tamo, ni ovamo”
– Aleksandar M. Arsenijević – Beograd, za pesmu “Da mrtva nije moja draga”

3. mesto:

– Jovan N. Bundalo – Beograd, za pesmu “Sonet o lepoti”
– Ljubomir O. Vujović – Beograd, za pesmu “Čemu”
– Gorica Stanković – Leskovac, za pesmu “Ne slikaj me, slikaru”

Svi pristigli radovi nose sa sobom lepotu poetskog stiha. Svako pristiglo ostvarenje odraz je ličnog, ali i opšteg stanja duha, gde se prepliću lirski subjekt i njegova percepcija sa osećajem za skladnost, ritmičnost i zvuk. I iako se odabir činio naizgled lakim, podrobnim iščitavanjem, a na osnovu pre svega, pesničkih slika kao i poruka i doživljaja koje su poetski radovi ostavili na žiri, nije bilo lako doneti odluku. Ali, kao što se svakom poslu treba pristupiti profesionalno, tako je i ovogodišnji žiri, vođen merilima vrednosti i stečenim prethodnim dugogodišnjim iskustvom, priveo ovaj, itekako značajan konkurs kraju, s nadom da će se pesnici širom zemlje, a zašto ne i sveta, i dogodine odazvati.

Organizator se zahvaljuje svim učesnicima na konkursu, kao i Zoranu Jovanoviću na pomoći pri selekciji pristiglih radova.

Dodela nagrada će se održati 14. oktobra 2016. god. od 18 časova u maloj sali Doma kulture u Vučju. Iste večeri će se promovisati i Zbornik “Slapovi Vučjanke“, u kome će se naći radovi svih autori koji su poslati na konkurs.
Takođe, iste večeri će se održati i promocija knjige i stvaralaštva Maja Danilovića, pesnika iz Beograda, prvonagrađenog na konkursu.

Slične vesti