18 C
Belgrade
29/05/2023
rezultati konkursa Srbija

Rezultati konkursa na temu „Vino“

vino-e-grapaIzdavačka kuća „Arte“ i vinarija „Aleksandrović“ objavljuju rezultate

KNJIŽEVNOG KONKURSA

za radove na temu „Vino“

Na književni konkurs pristiglo je ukupno 554 rada od strane 231 autora, u Zbornik ko­nkursa izabrano je 182 autora, sa po jednim radom.

Žiri je radio u sastavu: 1. književnik Radomir Andrić, predsednik Udruženja knji­že­vnika Srbije, predsednik žirija, 2. književnik Miodrag Jakšić, glavni i odgovorni urednik u izdavačkoj kući „Arte“ 3. Gordana Vlajić, književnica, 4. Aleksandra Mihajlović, pro­fesorka književnosti i 5. profesorka Irena Miletić, sekretar žirija i doneo je sledeće odluke:

Prvo mesto: Osvojila je priča „Okanje mrtvaca sas vlašu vino“, autora Bratislava Pe­trovića iz Bele Palanke (Srbija).

Dva druga mesta: Osvojila je pesma „Vino teče ispod kože“ Brana Neškovića iz Te­ksasa (SAD) i pesma „Vinovna“ Slobodana M. Čurovića iz Podgorice (Crna Gora).

Dva treća mesta: Osvojila je pesma  „Trs se trsi“  Igora Divkovića iz Zagreba (Hrvatska) i pesma „Učio me ćale“ Jelene M. Ćirić iz Praga (Češka republika).

Pohvalama su nagrađeni: Pesma „Miriše zima“ Anastasije Kocić iz Niša (Srbija), pe­sma „Insomnija“ Ivane Kladarin Panić iz Beograda (Srbija), pesma „Žudnja“ Ivanke Va­nje Radmanović iz Njujorka (SAD), pesma „Vino stvara raspoloženje“ Nevenke Bo­šnjak Čolić iz Beograda (Srbija),  priča „Kuvano vino sa cimetom“ Vitomira Ćurčina iz Zrenjanina (Srbija), priča „Deda Vukojevi čokoti“ Branke Selaković Milošević iz Beograda (Srbija), priča „Vino u noći mladog meseca“ Snežane Pisarić Milić iz So­mbora (Srbija), pesma “Ležerni snovi“ Aliki Telesku sa Kipra, katreni o vinu Jovice Đu­rića Majora iz Niša (Srbija), pesma „Na dnu čaše“ Mariole Pantelić iz Beograda (Srbija), pesma „Toplina na vinoto“ Stojanča Panova iz Štipa (Makedonija) i pesma „Kri­govat“ Tatjane Ljubenove iz Plevena (Bugarska)

Specijanim pohvalama organizatora konkursa nagrađeni su: Jana Maslaković iz Ni­ša (Srbija) kao najmlađi učesnik konkursa i  Miroslav Stojadinović iz Makrešana (Srbija) za pesmu „Vino, rajsko piće“  koja je proglašena za  najbolju zdravicu o vinu na ovom konkursu.

Rezultati konkursa objavljeni su i nagrade dobitnicima su uručene 14. juna 2014. go­dine u Topoli, u okviru manifestacije „Dani pesme i vina“, 15. juna 2014. godine, re­zultati su objavljeni na internet portalu Konkursi regiona i na Fejsbuk stranici Arte knjiga.

Nagrađena i druga književna dela, po izboru žirija, pristigla na konkurs, biće šta­mpana u posebnom zborniku koji će biti predstavljen na manifestaciji „Dani pesme i vi­na“.

Sve dodatne informacije na: arte.konkurs@gmail.com

Slične vesti