Rezultati konkursa časopisa AVLIJA za najbolju priču i pjesmu u regionu za 2011. godinu

Filed under: časopisi,Crna Gora,rezultati konkursa,vesti,zemlja |

Rezultati konkursa časopisa AVLIJA    Rožaje – Na međunarodnom konkursu/natječaju za najbolju neobjavljenu priču i pjesmu u regionu za 2011. godinu na bosanskom, srpskom, hrvatskom i crnogorskom jeziku koji je raspisala redakcija časopisa za kulturu, književnost i društvene teme AVLIJA koji izlazi u Rožajama, učešće je uzelo 518 autora iz 17 država svijeta (najviše iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, zatim Crne Gore, i po nekoliko autora iz Makedonije, Bugarske, Grčke, Češke, Austrije, Italije, Njemačke, Velike Britanije, Holandije, Australije, Novog Zelanda, Japana i SAD-a).

   Žiri je jednoglаsno odlučio dа, zbog velikog brojа pristiglih kvаlitetnih pričа i pjesаmа, sve nаgrаde podijeli nа sljedeći nаčin: dvije nаgrаde zа prvo mjesto, dvije nаgrаde zа drugo mjesto kаo i dvije nаgrаde zа treće mjesto.

   Prvu nagradu za najbolju priču ravnopravno dijele Berislav Blagojević iz Banja Luke (Bosna i Hercegovina) za priču ‘’Srce od terakote’’ i Branka Selaković iz Užica (Srbija) za priču ‘’Sećanja postaju večnost’’.
Drugu nagradu ravnopravno dijele Aida Šečić iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina) za priču ‘’Fotografija’’ i Đurđa Vukelić Rožić iz Ivanić Grada (Hrvatska) za priču ‘’Njegova strana ulice’’.

   Treću nagradu ravnopravno dijele Lejla Kalamujić iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina) za priču ‘’U potrazi za Rajem’’ i Jovan N. Bundalo iz Beograda (Srbija) za priču ‘’Plac na ruinama’’.

   Prvu nagradu časopisa AVLIJA za najbolju neobjavljenu pjesmu u regionu za 2011. godinu ravnopravno dijele Jovica Đurđić iz Malinske (Hrvatska) za pjesmu ‘’U haljini još miriše lan’’ i Jelenа Stojković Mirić iz Beograda (Srbija) za pjesmu ‘’Uvek sve može nežnije’’.

   Drugu nagradu ravnopravno dijele Mirela Udovičić iz Tuzle (Bosna i Hercegovina) za pjesmu ‘’11. 7.’’ i Amir Alagić iz Pule (Hrvatska) za pjesmu ‘’Kako smo se samo smijali’’.

   Treću nagradu ravnopravno dijele Aleksandra Lekić Vujisić iz Podgorice (Crna Gora) za pjesmu ‘’Besana’’ i Majo Danilović iz Beograda (Srbija) za pjesmu “Ćutimo moja majka i ja’’.

   Nagrađene priče i pjesme će biti objavljene u februaru u dvobroju književnog časopisa AVLIJA a nagrađeni autori će dobiti Zlatne, Srebrne i Bronzane plakete.  Novčane nagrade za najbolju priču i najbolju pjesmu za prvo, drugo i treće mjesto iznose 100, 70 i 50 eura, odnosno u protivvrijednosti valuta svojih država.

   Redakcija časopisa AVLIJA se svim učesnicima na književnom konkursu/natječaju najiskrenije zahvaljuje i želi uspjeh u daljem radu. Autori čije su priče i pjesme odabrane za štampanje u književnom časopisu AVLIJA i Zborniku najboljih priča i pjesama u regionu za 2011. godinu NOVI MOSTOVI / НОВИ МОСТОВИ biće mejlom kontaktirani za davanje saglasnosti da se njihovi radovi objave.

   Za dodatne informacija možete se obratiti na e-mail: avlija.rozaje@gmail.com

4 Responses to Rezultati konkursa časopisa AVLIJA za najbolju priču i pjesmu u regionu za 2011. godinu

  1. Pingback: PRIČA „SRCE OD TERAKOTE“ – POBJEDNIČKA « Berislav Blagojević

  2. Pingback: Rezultati konkursa časopisa AVLIJA za najbolju priču i pjesmu u regionu za 2011. godinu : Mlad Grad | Sremska Mitrovica | Portal mladih Grada Sremska Mitrovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Dokaži da nisi mašina: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*