4.7 C
Belgrade
27/11/2022
poezija region rezultati konkursa Srbija

Rezultati konkursa „Pesničke rukoveti“ Negotin, 2011. god.

Na ovogodišnji konkurs pristiglo je 682 rada iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srpske, Slovenije, Bugarske, Makedonije kao i iz Australije, Francuske, Austrije, Švajcarske, Kanade, književnika poreklom iz regiona. Žiri u sastavu prof. dr Ljubiša Rajković Koželjac, predsednik, članovi prof. Tomislav Milošević, i prof. Slađan Mihajlović, izabrali su troje finalista međunarodnog festivala poezije „Pesničke rukoveti“: Todoru Škoro iz Beograda i pesmu Pismo kćeri u tuđini, dr Rajka Gliba iz Zadra i pesmu Silazak kao uspon, Branku Vojinović Jegdić iz Podgorice i pesmu Tavani.

Žiri je pohvalio sledeće autore: Dušana Ružića iz Paraćina i pesmu Očev vinograd, Primoža Vesnika iz Ljubljane i pesmu Tesnac u srcu slavenskih sudbina, Nevenu Bošnjak Čolić iz Beograda i pesmu Opstati, Suzanu Stupar iz Prijedora i pesmu Dnevnik predvečerja, Senahida Nezirovića iz Tuzle i pesmu Branko Miljković, Ani Stojkovu Ivanovu iz Plovdiva i pesmu Posle noći, Miloša Marinkovića iz Niša i pesmu Da ne postoji kiša, Milana Jankovića iz Požarevca i pesmu Žižak – ateista, Gordanu Radovanović iz Banja Luke i pesmu Zaveštanje i Draganu Đurković Tošić iz Čačka i pesmu Tražim zrno u čoveku.

Žiri je odlučio da je ovogodišnji laureat međunarodnog festivala poezije „Pesničke Rukoveti“ Todora Škoro iz Beograda i pesma Pismo kćeri u tuđini.

Svi odabrani radovi biće objavljeni u posebnom e-book izdanju časopisa za književnost, umetnost i kulturu Buktinja a časopis prosleđen autorima koji su u njemu zastupljeni.

Završna smotra festivala, dodela nagrade i predstavljanje pobednika pred negotinskom publikom održaće se u drugoj polovini meseca septembra.

Slične vesti