3.6 C
Belgrade
04/02/2023
region rezultati konkursa Srbija

Rezultati književnog konkursa „Vino“ i „Krčedin“

„Međunarodna likovna i pesnička kolonija Krčedin“ i kompanija „Empresa“ objavljuju rezultate

LIKOVNOG I KNjIŽEVNOG KONKURSA
za radove na teme „Vino“ i „Krčedin“

Na likovni deo konkursa pristiglo je 54 rada od strane 34 umetnika.
Žiri za likovne radove zasedao je u sastavu: 1. Franc Curk, profesor na Akademiji umetnosti u Nišu, predsednik 2. Mariana Georgieva, akademska slikarka iz Bugarske i 3. slikar Vladimir Kepić, šef slikarske sekcije Umetničke grupe „Arte“, i doneo je sledeće odluke:
Prvo mesto osvojila je slika „Vinski letopis u Krčedinu“ , kombinovana tehnika, autora Žarka Stankovića iz Paraćina
Drugo mesto pripalo je delu „Strast“, umetnički dizajnirane čaše, autora Ane Babić iz Kikinde.
Treće mesto pripalo je delu „Mrtva priroda“, ulje na platnu, autora Tatjane Nikolajević-Veselinov iz Kragujevca.
Pohvalu je dobilo delo „Krčedin“ crtež tušem, autora Jelena Zečević iz Beograda.
Na književni deo konkursa prisiglo je ukupno 277 radova od strane 122 autora. Žiri za književne radove radio je u sastavu: 1. književnik Radomir Andrić, predsednik UKS, predsednik žirija 2. profesor Branko Rakočević i 3. književnik Gordana Vlajić, urednik u izdavačkoj kući „Arte“ i doneo je sledeće odluke:
Prvo mesto: Osvojila je pesma „Vino“, autora Borislava Bore Blagojevića iz Ćuprije.
Drugo mesto: Dodeljeno je radovima: pesmi „Vinograd“ Manojla Gavrilovića iz Beograda i pesmi „Čaša sa likom Arhangela“ autora Svetlane Mićunović iz Beograda.
Treće mesto: Osvojila su tri rada: Pesma „Ćilibar“ autora Jelene M. Ćirić iz Praga (Češka republika), esej „Bonum vinum laetificat“ autora Indire Hadžagić-Duraković iz Prijepolja i pesma „Pred vinom“ autora Spasoja Ž. Milovanovića iz Kruševca.
Pohvalama su nagrađeni: Pesma „Vino iz kostiju“ autora Zorana Hr. Radisavljevića iz Beograda, pesma „Krčag vina“ autora Vladimira Blagojevića iz Beograda, pesma „Krčedinsko rađanje“ autorke Stele Bosilovske-Maje iz Bitole (Makedonija), pesma „Prsno vino“ autora Ljubomira O. Vujovića iz Beograda, pesma „Ljubav vino snom dok iskri“ autora Veselina Gajdaševića iz Feketića, pesma „Vino“ autora Andrije Radulovića iz Spuža (Crna Gora), pesma „Počitelj od riječi“ autora Fuada Kovača iz Sarajeva, pesma „Nazdravimo pobratime“ autora Petra V. Kneževića iz Beograda i pesma „Krčedin“ Ane Vasileve Staikove Ivanove iz Plovdiva (Bugarska).

Slične vesti